BRD lanseaza o noua oferta de creditare imobiliara adresata clientilor care doresc sa-si achizitioneze sau sa-si construiasca prin o prima locuinta. Pentru a accesa noul produs, ei nu trebuie sa detina in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita.

Lansarea creditului "La Casa Mea" le ofera consumatorilor o alternativa mai avantajoasa la creditul Prima Casa si a fost creat anticipand incheierea programului guvernamental, strategia Ministerului Finantelor prevazand diminuarea graduala a fondurilor alocate plafonului de garantare in urmatorii 5 ani.

Valoarea finantarii care poate fi obtinuta cu ajutorul noului este intre 10.000 si 100.000 de euro, echivalent lei, pe maximum 30 de ani, iar avansul minim solicitat este de 15%. Dobanda este calculata folosind formula Robor 3M + 2,25%, produsul fiind adresat exclusiv clientilor care incaseaza sau urmeaza sa incaseze venitul in cont BRD, individual sau in conventie salariala, pe toata durata creditului*.

"Noul produs de este mai flexibil in raport cu creditul Prima Casa: suma obtinuta este mai mare (echivalentul a 100.000 EUR fata de sume cuprinse intre 57.000 si 71.250 EUR, echivalent lei), planificarea achizitiei nu depinde de disponibilitatea fondurilor alocate de stat, iar termenul de finantare se scurteaza semnificativ. Astfel, aprobarea financiara a dosarului se face in maximum 24 de ore si este garantata timp de 90 de zile, perioada in care clientul isi poate cauta locuinta dorita. Mai mult, banca ofera gratuit evaluarea imobilului clientilor care opteaza pentru un evaluator desemnat de banca", spune Gabriela Simion, Director Executiv de Marketing si Managementul Produselor in cadrul BRD.

BRD este unul dintre cei mai mari actori pe piata romaneasca a creditelor ipotecare, banca detinand o cota de aproximativ 25% din piata imprumuturilor in programul "Prima Casa".

*Exemplu reprezentativ pentru finantarea primei locuinte printr-un de 160.000 lei, pe 30 de ani, cu incasarea venitului in cont BRD: variabila 2,25% + ROBOR la 3 luni (0,84%) (ROBOR valabil la 29.03.2016), DAE: 3,77%. Valoarea primei lunare: 754 lei (ulterior descreste). Valoarea totala platibila: 262.628 lei, care include comision de analiza dosar: 500 lei, comision administrare lunara credit: 0 lei, comision gestiune lunara cont curent asociat creditului: 4,2 lei, asigurare de viata: 0,045% pe luna, calculata la soldul creditului. Costul cu evaluarea este 0 lei daca creditul se acorda, iar evaluatorul este desemnat de catre banca. Asigurarea de imobil (obligatorie) depinde de valoarea acestuia.

Sursa: BRD