BT Asset Management S.A.I. (BTAM), al treilea jucator pe piata fondurilor mutuale din Romania, lanseaza BT Dolar Fix, primul sau fond de cu emisiunea de unitati de fond denominata in dolari americani. Acesta este destinat clientilor persoane fizice sau juridice care doresc sa efectueze in USD, in instrumente de venit fix, cu o flexibilitate ridicata. Plasamentele predominante ale fondului sunt depozitele bancare in dolari americani.

"Am adaugat in portofoliul de produse BT Asset Management SAI acest produs pentru ca am observat trendul crescator privind economisirea pe termen lung in USD, precum si tendinta de apreciere din ultima perioada a acestei valute in raport cu altele. Estimam in continuare cresterea apetitului local pentru economisirea in dolari americani, cu atat mai mult cu cat pe piata sunt putine produse de acest fel" – declara Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management SAI.

Detalii despre BT Dolar Fix:
  • Fond de preponderent in depozite bancare negociate, in dolari;
  • Subscrierile si rascumpararile se efectueaza in USD, fara comision;
  • Urmareste obtinerea unei cresteri moderate, in conditii de lichiditate sporita;
  • Comision de cumparare si de rascumparare: 0;
  • Investitia poate fi realizata la oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Bancii Transilvania, iar suma minima la momentul adeziunii trebuie sa fie echivalenta cu o unitate de fond. Investitiile ulterioare si rascumpararile fondului BT Dolar Fix se pot realiza inclusiv online, prin intermediul BT24 Internet Banking si Mobile Banking.
BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania specializata in administrarea de prin deschise si inchise de . Are in prezent 13 de cu peste 40.000 de clienti activi si peste 3,6 miliarde lei in administrare. Clientii au in portofoliu o gama larga de instrumente financiare - titluri de stat, obligatiuni, depozite si actiuni. Cota de piata a BT Asset Management S.A.I. este de aproape 16% la finalul anului 2018.

Sursa: Comunicat BT Asset Management