Clinicile Dentare Dr. Leahu, retea privata de stomatologie cu noua unitati in Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Turda, a incheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, in una dintre cele mai mari emisiuni de obligatiuni in lei de pe piata AeRO. Obligatiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti.
Operatiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de intermediar Consultant Autorizat.

In cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vanzare 100.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de 100 de lei, la o platibila trimestrial de 7,5%, cea mai mica de pana acum pentru obligatiuni similare listate pe piata AeRO. Plasamentul, programat initial sa se finalizeze in data de 1 noiembrie, a fost inchis anticipat in urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizeaza pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atat persoane fizice cat si investitori institutionali.

"Multumim tuturor investitorilor pentru interesul crescut fata de oferta noastra. Suntem extrem de entuziasmati ca am reusit sa inchidem plasamentul cu succes si consideram sprijinul oferit de piata ca o dovada de incredere in echipa si in planurile noastre de dezvoltare. Dupa o aventura inceputa in urma cu noua ani, suntem pregatiti sa ducem industria serviciilor stomatologice din Romania la urmatorul nivel, alaturi de celelalte industrii deja prezente la Bursa de Valori Bucuresti." a declarat Ionut Leahu, fondator si CEO al retelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

"Suntem onorati sa contribuim la dezvoltarea unei afaceri antreprenoriale aflata in plina expansiune, asa cum este reteaua de Clinici Dentare Dr. Leahu, companie cu potential mare de consolidare a pietei locale de stomatologie. Interesul mare pe care l-am avut pentru aceasta oferta arata ca investitorii din piata locala de sunt din ce in ce mai bine informati si atenti la asemenea si pot oferi o alternativa reala companiilor care cauta surse complementare finantarii bancare. Incheierea cu succes a acestei tranzactii confirma misiunea BT Capital Partners de a oferi companiilor locale asistenta personalizata in orice tip de proces de atragere de , fie ca e public, prin de valori sau privat, prin tranzactii de fuziuni si achizitii." a declarat Daniela Secara, director general BT Capital Partners.

Urmatorul pas este pregatirea documentelor necesare pentru admiterea obligatiunilor la tranzactionare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Reteaua Clinicile Dentare Dr. Leahu isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in termen de o luna, sub simbolul DRL22. Compania va fi primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar si prima companie din healthcare pe piata AeRO.

In 2018, reteaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a inregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o crestere de 70% fata de 2017 si un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, conform informatiilor prezentate in documentul de oferta, compania estimeaza venituri de 48,4 milioane lei si un profit net de 5 milioane lei.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite pentru finantarea strategiei de dezvoltare accelerata a companiei, in special pentru achizitia unei clinici in Europa de Vest. Aceasta unitate va fi una deja functionala, care va genera venituri din momentul achizitiei si va contribui la cresterea numarului de clienti straini care vor solicita tratamente efectuate la clinicile companiei din Romania, prin fenomenul turismului dentar.

Sursa: BT Capital Partners