Organizatia internationala de cercetare economica Consensus Economics i-a acordat analistului OTP Bank Romania, Csaba Bálint, premiul pentru cele mai exacte estimari maroeconomice din Romania.
Programul Forecast Accuracy Awards, dezvoltat de Consensus Economics, recunoaste realizarile unui grup restrans de experti economisti in prognoza, care au realizat cele mai exacte estimari cu privire la evolutia produsului intern brut si a inflatiei in tara in care activeaza, in anul 2018.

Astfel, castigatorii pentru anul 2018 au fost apreciati pentru calitatea cercetarii, regularitatea estimarilor si abilitatea de a identifica cat mai corect tendintele principalilor indicatori economici. Clasamentul este realizat direct prin raportarea estimarilor la indicatorii reali inregistrati.

"2018 ne-a purtat printr-o serie de surprize atat de ordin legislativ, cat si macroeconomic, si ne-a determinat sa fim mereu in priza si sa evaluam constant efectele locale pentru tendintele observate la nivel international. Acest premiu ne onoreaza, iar realitatea economica a demonstrat ca am fost destul de aproape cu estimarile noastre, ceea ce ne bucura avand in vedere responsabilitatea purtata de aceste analize. In contextul in care politicile monetare, macroeconomice si modificarile legislative au determinat opinia publica, consumatorul, sa se informeze mai mult si sa se educe din punct de vedere economic si financiar, consider ca analizele macroeconomice reprezinta un reper important si trebuie sa reprezinte cat mai bine realitatile pietei locale", a declarat Csaba Bálint, Analist Macroeconomic OTP Bank Romania.

In procesul de evaluare a analizelor macroeconomice pentru Forecast Accuracy Awards, Consensus Economics ia in considerare prognozele furnizate de analisti in decurs de 24 de luni. Pentru evaluarea exactitatii pentru anul 2018, au fost luate in considerare proiectiiile colectate in perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018.

Sursa: OTP Bank