La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai depozitarilor centrali din Europa, printre care: ATHEXCSD (Grecia), Clearstream Banking AG (Germania), CDAD (Bulgaria), CRHoV (Serbia), CRHoV RS (Bosnia Hertegovina), CSD Prague (Republica Ceha), Iberclear (Spania), KDD (Slovenia), ID2S (Franta), Interbolsa (Portugalia), Keler Ltd (Ungaria), KDPW (Polonia), Nasdaq CSD SE (Letonia, Estonia, Lituania), NCSDI (Islanda), NSD (Rusia), OEKB CSD (Austria), RVP (Bosnia Hertegovina), SIX SIS Ltd (Elvetia) si Depozitarul Central (Romania).

"Intalnirea membrilor Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA) este un eveniment important, care reuneste depozitari centrali din Europa. Este un prilej de relationare si informare extrem de pretios, pe care suntem onorati sa-l gazduim in Romania, in acest an. Organizarea la Bucuresti a acestor intalniri arata implicarea Depozitarului Central in activitatea ECSDA si faptul ca apartenenta institutiei noastre la aceasta asociatie reprezinta un reper esential pentru activitatea noastra, care asigura conectarea si evolutia pietei de romanesti la ritmul european, dar si recunoasterea standardelor inalte ale serviciilor oferite de catre Depozitarul Central clientilor sai." a declarat Silvia Buicanescu, Director General al Depozitarului Central.

Depozitarul Central este membru cu drepturi depline al Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA – European Central Securities Depositories Association), incepand cu anul 2007, ceea ce ii faciliteaza accesul la informatii si intareste cooperarea cu depozitarii centrali europeni. Depozitarul Central s-a implicat activ in proiectele legislative, atat cu privire la activitatea depozitarilor centrali, cat si cu privire la alte domenii de interes care ar putea avea impact asupra depozitarilor centrali.

Anna Kulik, Secretar General al ECSDA, a declarat: „Multumim cu sinceritate echipei Depozitarului Central pentru ajutorul deosebit in organizarea reuniunii anuale a Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa. Suntem incantati sa fim prezenti la Bucuresti pentru aceasta intalnire extrem de importanta, in care vom alege Consiliul de Administratie al ECSDA, pentru un nou mandat. Depozitarul Central este un membru activ al Asociatiei, contribuind la implicarea Depozitarilor Centrali in reducerea riscurilor si la eficientizarea pietelor europene ".
Sursa: Depozitarul Central