BT lanseaza impreuna cu Fundatia pentru Copii Ronald McDonald cutiile de donatii contactless

Banca Transilvania continua initiativa inceputa anul trecut de a implica tot mai multe persoane care vor sa sustina cauze sociale

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald este cel mai nou beneficiar al initiativei lansate anul trecut de Banca Transilvania, Donatii contactless prin POS-uri dedicate. Cutiile de donatii contactless vor fi amplasate incepand cu luna aceasta in 10 restaurante McDonald’s din Bucuresti si din tara, iar de luna viitoare ele vor fi atat in sucursalele Bancii Transilvania, cat si in locatii partenere, care vor fi comunicate ulterior.

5 lei este suma care poate fi donata de fiecare data cu un contactless emis de orice banca, cu telefonul, prin aplicatiile BT Pay sau Apple Pay, respectiv cu oricare dintre accesoriile de plata BT: sticker, bratara sau ceas contactless.

Donatiile vor contribui la sustinerea proiectelor Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald, proiecte care ofera sprijin copiilor si familiilor acestora prin Casele Ronald McDonald sau prin dotarile anuale cu echipamente si aparatura medicala catre Spitalele de Copii din toata tara. In perioada imediat urmatoare, Fundatia va incepe lucrarile pentru extinderea Casei Ronald McDonald din Timisoara cu 10 camere, constructia noii Case Ronald McDonald din Iasi si va finaliza dotarile cu aparatura medicala si echipamente non-medicale catre trei spitale de copii din tara.

"Apreciem in mod deosebit McDonald’s, cultura sa organizationala si oamenii sai, precum si modul in care impreuna cu Fundatia pentru Copii Ronald McDonald schimba in bine viata unor oameni chiar atunci cand au nevoie de ajutor. Ne bucuram sa fim parte din aceasta poveste pentru copii. Niciodata nu a fost mai usor sa facem donatii ca acum, prin POS-uri contactless si de aceea ne bucuram ca am reusit sa aducem tehnologia in proiecte de CSR, lansand in premiera cutiile de donatii BT. Crestem astfel implicarea bancii in comunitate si in viata oamenilor, mai ales atunci cand este nevoie de apropierea noastra din toate punctele de vedere." - Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

"Suntem extrem de mandri ca Banca Transilvania a ales acest parteneriat cu Fundatia pentru Copii Ronald McDonald si acest fapt ne responsabilizeaza si mai mult in a duce mai departe misiunea noastra. Fiecare donatie de 5 lei reprezinta un pas inainte pentru a-i ajuta pe cei mici sa ramana alaturi de familiile lor pe timpul spitalizarii. Pentru noi, sentimentul de casa departe de casa pe care il aducem fiecarui parinte care ne trece pragul este cea mai mare implinire" – Amalia Nastase, Presedinte, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald.

"De 21 de ani, ne e pofta sa facem bine! Suntem mereu alaturi de Fundatia pentru Copii Ronald McDonald cu drag si suflet pentru ca impartasim aceleasi valori, iar acest proiect invovator ne bucura pentru ocazia de a face bine atat de simplu alaturi de clientii si partenerii nostri. Multumesc Bancii Transilvania pentru oportunitatea de implicare impreuna, pentru Fundatia pentru Copii Ronald McDonald. Va asteptam in restaurantele McDonald’s pentru a darui impreuna speranta si normalitate prin Casele Ronald McDonald si prin actiunile care aduc spitalelor de copii aparatura si echipamentele extrem de necesare" – Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania si membru al Consiliului Director al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald.

De 21 de ani, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald identifica, dezvolta si sprijina proiecte si programe care au un impact pozitiv si direct asupra calitatii vietii si sanatatii copiilor, iar pana in prezent valoarea implicarii in comunitate depaseste 23.000.000 de lei. Peste 19.500 de parinti au gasit in cele doua Case Ronald McDonald din Bucuresti si Timisoara confortul unui camin pe durata internarii copiilor lor. Cinci dintre cele mai mari spitale de copii din tara au beneficiat de sprijinul Fundatiei prin dotari succesive cu aparatura medicala performanta, echipamente sau dotari non-medicale extrem de necesare pentru indeplinirea actului medical in conditii optime. 5.000 de voluntari si sustinatori au dedicat timp si resurse pentru a duce mai departe mesajul Fundatiei si pentru a atrage resurse din comunitate.

Sursa: Banca Transilvania