Patria Bank semneaza un nou acord cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA in Campania 2019 (Schema de plata unica pe suprafata – SAPS si Masuri delegate din Programul National de dezvoltare rurala-PNDR), prin care ofera finantare pentru muncile agricole. Prin acest parteneriat, Patria Bank ofera lucratorilor agricoli posibilitatea de a obtine in avans pana la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA.

In mod traditional, de peste 10 ani, Patria Bank ofera astfel de suport lucratorilor agricoli. In ultimii doi ani, finantarea APIA arata o crestere considerabila: aproximativ 70% crestere a numarului de dosare in 2018 fata de 2017, cu un volum total de aproape 75 de milioane lei in 2017 si 2018.

"Folosite pentru finantarea activitatii curente, finantarile APIA oferite de Patria Bank in 2018 au fost acordate oricarui tip de agricultor, atat societatilor cu raspundere limitata (37%), intreprinderilor individuale (26%) cat si producatorilor agricoli individuali (20%). Finantam atat firme mari, cat si agricultori de talie mica, dar in special pe cei cu suprafete cuprinse intre 50 – 1500 de hectare. Mai mici sau mai mari, acesti agricultori ne ofera insa hrana de toate zilele. Noi ne bucuram ca ii putem ajuta si mergem in intampinarea lor ori de cate ori avem ocazia. Sunt oameni foarte muncitori care de dimineata pana seara sunt pe camp si au nevoie de rapiditate si flexibilitate in acordarea creditelor. Am invatat asta de la ei si mergem acolo unde sunt in fiecare zi – la ferme, pe camp, acasa.", spune Bogdan Alexandrescu, Manager Departament Agro, Patria Bank.

Recunoasterea eforturilor si sprijinul acordat agricultorilor este una dintre prioritatile Patria Bank, care este unul dintre cei mai importanti jucatori bancari cu o divizie dedicata si specializata Agro din Romania. Producatorii agricoli isi pot gasi sprijin financiar prin solutiile specifice de finantare Agro puse la dispozitie de Patria Bank: pentru de lucru cu rambursare sezoniera, pentru si pentru achizitie de terenuri agricole si pentru implementarea proiectelor cu europene sau depozite in RON cu termene flexibile pentru ca agricultorii sa poata obtine venituri maxime din disponibilitatile temporare.

De asemenea, Patria Bank este unul dintre cei mai activi parteneri ai FGCR - Fondului de Garantare a Creditului Rural, oferind cu garantie acoperite de FGCR pentru realizarea productiei agricole si piscicole de catre fermieri si procesatorii de produse agricole, a investitiilor in agricultura, acvacultura precum si implementarea proiectelor co-finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

Sursa: Patria Bank