Patria Credit IFN SA, una din cele mai importante institutii financiare nebancare dedicata finantarii producatorilor agricoli si micilor antreprenori din mediul rural, anunta rezultate financiare peste asteptari pentru anul 2018: profit pentru al cincilea an consecutiv si in crestere fata de anul anterior, consolidarea si cresterea portofoliului de clienti,in proportie de aproximativ 90% din mediul rural.

"Consecventa si determinarea de a fi alaturi de producatorii agricoli si antreprenorii din mediul rural, precum si lansarea de noi proiecte si programe, cum ar fi programul de micro francize rurale, care urmaresc dezvoltarea comunitatilor locale sunt pilonii care determina parcursul pozitiv al Patria Credit IFN SA. Modelul nostru de business este diferit, finantam oamenii din spatele micilor afaceri si tinem cont de specificul culturii, de sezonalitate, de contextul general al gospodariei, aspecte care merg mai departe de cifrele dintr-un bilant. Oferim incredere printr-o echipa de profesionisti cu multa experienta in domeniu si consolidata in timp si suntem prezenti de ani buni in zone precum Matca, Izbiceni, Targu Frumos, Motatei si multe alte comune si localitati la nivel national. In fiecare dintre aceste comunitati primim incredere de la clienti, care sunt alaturi de noi de multi ani, acest lucru fiind reflectat si de comportamentul lor de plata. Microfinantarea in aceste zone necesita rabdare, dar, dupa cum vedeti, rezultatele nu intarzie sa apara." spune Raluca Andreica, Director General Patria Credit.

Profitul net al Patria Credit IFN SA in 2018 este estimat la aproape 900.000 Euro, iar portofoliul de este in crestere cu peste 25% fata de anul trecut. Profilul clientilor din portofoliu reconfirma orientarea institutiei catre sustinerea micilor fermieri mai ales din marile bazine legumicole, clienti care au contractat de pana la 15.000 Euro (echivalentul in lei), cu precadere pentru sustinerea investitiilor in agricultura.

Unul dintre proiectele importante ale Patria Credit in 2018 a fost demararea de parteneriate locale tip franciza: "Exista la nivel local un potential urias de dezvoltare a micilor producatori. Am vazut acest lucru in cadrul proiectului micro-franciza rurala Patria Credit, unde cei cu spirit antreprenorial au facut pasul catre deschiderea unui punct de lucru in parteneriat cu noi prin care pot oferi suport clientilor din afacerile pe care le-au dezvoltat deja sau celor din comunitate.", adauga Raluca Andreica, Director General Patria Credit IFN

Printre actiunile intreprinse in 2018 in sustinerea dezvoltarii agriculturii in mediul rural autohton, proiectele de educatie financiara au ocupat un rol important, de asemenea, actiuni precum Banca la Piata si Ziua Internationala a Microfinantarii, prin care reprezentantii institutiei sunt alaturi de clienti si potentialii clienti acolo unde acestia au nevoie.

Evolutia pozitiva a Patria Credit IFN SA reprezinta un exemplu de buna practica in domeniul microfinantarii chiar la nivel european, Patria Credit fiind membra activa in cele mai importante organizatii care promoveaza si dezvolta microfinantarea la nivel european si modial, cum ar fi European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC).

Pentru 2019, Patria Credit isi propune sa continue sa faca diferenta in mediul rural, sa ofere consiliere financiara producatorilor agricoli si sa stimuleze dezvoltarea antreprenoriatului local prin extinderea parteneriatelor tip franciza.

Sursa: Patria Bank