Agentia de Evaluare Financiara Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti Bank Romania, la ‘BB-’ (cu perspectiva stabila), si ratingul de viabilitate la ‘bb-’, in pofida incertitudinilor legislative cu impact asupra sectorului bancar si al pietei.

Perspectiva stabila a datoriilor pe termen lung a Garanti Bank reflecta opinia Fitch ca banca este suficient de independenta fata de banca mama. Finantarea bancii este realizata preponderent din depozitele clientilor, iar banca nu este dependenta de finantarea din partea bancii mama. Pozitia de lichiditate a GBR este adecvata, reflectata de numerar, conturi la banca centrala si alte active lichide, cum ar fi obligatiunile guvernamentale.

Fitch a subliniat ca recenta decizie reflecta soliditatea Garanti Bank, in pofida riscurilor asociate cadrului de operare a sectorului bancar, rezultate dintr-o serie de masuri legislative deja adoptate sau aflate in stadiu de propunere.

Fitch a confirmat ratingul de viabilitate al bancii mentionand ca "indicatorii de imbunatatiti ai bancii si profitul operational (inainte de provizioane) asigura un confort impotriva potentialului impact semnificativ al unei taxe punitive pe termen scurt si mediu".

"Am vizat intotdeauna o crestere durabila si sanatoasa pe piata. Confirmarea Fitch a ratingurilor Garanti Bank ne confirma soliditatea financiara si capacitatea de a ne derula planurile ambitioase pe termen lung in Romania", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Sursa: Garanti Bank