Grupul Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, care reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing si Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net de 96 milioane lei, in primul semestru al anului. De asemenea, activele totale ale Grupului au urcat la 10,51 miliarde lei.

La nivel individual, Garanti Bank a inregistrat un profit net de 78,1 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele sale comerciale avand o contributie semnificativa la acest rezultat. Astfel, volumul de al bancii s-a ridicat in primul semestru la 6,96 miliarde lei, in crestere cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, depozitele au inregistrat o majorare a volumului de 18,5%, la 6,84 miliarde lei, toate liniile de business aducandu-si aportul la aceasta crestere.

In prima jumatate a anului, portofoliul de al Garanti Bank a crescut cu 10%, ajungand la aproape 300.000 de emise. Totodata, reteaua nationala de POS-uri Garanti s-a extins in primele 6 luni si a crescut cu 15%, depasind 12.000 de unitati.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil, cu o rata a creditelor neperformante situata cu 1 punct procentual sub media pietei, in timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante prin provizioane a depasit media pietei, conform celor mai recente informatii disponibile la nivelul sistemului bancar.

"Vom continua evolutia ascendenta si dezvoltarea sanatoasa pe piata din Romania, ca parte a strategiei noastre pe termen lung, de a creste in mod eficient si de a fi un partener financiar de incredere pentru clientii nostri, pe toate segmentele de afaceri", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

Institutiile financiare nebancare ale Grupului au inregistrat, la randul lor, rezultate solide in primul semestru: Garanti Credite de Consum – profit net de 10,5 milioane lei, iar Garanti Leasing – profit net de 7,3 milioane lei.

Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare privata din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este actionarul majoritar al TGB. In primele sase luni ale anului, TGB a inregistrat un venit net consolidat de 3,12 miliarde lire turcesti (773,83 milioane euro), active de 335,94 miliarde lire turcesti (83,85 miliarde euro), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de (cash si non-cash) in valoare de 272,98 miliarde lire turcesti (68,13 miliarde euro). TGB deserveste 14,5 de milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

BBVA are un volum consolidat al activelor care se ridica la 702,43 miliarde euro, iar in prima jumatate a anului, institutia a inregistrat un profit net atribuibil de 2,3 miliarde euro.

Sursa: Garanti Romania