Grupul Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, care reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing si Garanti Credite de Consum, a inregistrat, in primul trimestru al anului, un profit net consolidat de 38 milioane lei si a ajuns la un volum total al activelor de 12 miliarde lei.

La nivel individual, in primele trei luni ale acestui an, Garanti Bank a inregistrat un profit net de 31 milioane lei si venituri nete de 99,4 milioane lei. Institutiile financiare nebancare ale Grupului au inregistrat, la randul lor, profit net in primul trimestru: Garanti Credite de Consum de 2,2 milioane lei si Garanti Leasing de 4,8 milioane lei.

In primele trei luni, volumul total al creditelor acordate de Garanti Bank a ajuns la 7,25 miliarde lei, in timp ce depozitele au inregistrat un volum total de 7,85 miliarde lei.

Garanti Bank continua sa se pozitioneze semnificativ sub media pietei in ceea ce priveste nivelul creditelor neperformante si sa inregistreze rezultate deosebite in atragerea depozitelor, in special pe segmentele de retail si IMM, cu o crestere anuala considerabila a depozitelor persoanelor fizice, de 61,7%, si de 40,5%, a celor constituite de IMM-uri.

"Am avut un inceput de an bun in 2019, in linie cu obiectivele pe care ni le-am propus. Am asistat la o evolutie semnificativa a depozitelor, fapt ce reflecta interesul tot mai mare al clientilor pentru produse de economisire competitive. Ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue si in urmatoarele luni. Avand in vedere contextul pietei, ne-am propus ca anul acesta sa ne concentram cu preponderenta pe mentinerea unui portofoliu sanatos si echilibrat si pe maximizarea satisfactiei clientilor", a declarat Ufuk Tandogan, CEO al Grupului Garanti Romania.

Grupul Garanti Romania este detinut de catre Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia. In primul trimestru din 2019, TGB a inregistrat un venit net consolidat de 1,76 miliarde lire turcesti (278,71 milioane euro) si active de 423,32 miliarde lire turcesti (67,16 miliarde euro), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de cash si non-cash in valoare de 323,22 miliarde lire turcesti (51,28 miliarde euro). TGB deserveste peste 16 milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este actionarul majoritar al TGB. In primele trei luni din 2019, BBVA a inregistrat un profit net atribuibil de 1,16 miliarde euro.

Sursa: Garanti Bank