Idea::Bank a semnat in martie 2019 un contract prin care beneficiaza de suportul Uniunii Europene si al Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS), ca intermediar in cadrul Programului pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala si prin care ofera clientilor sai persoane juridice, microintreprinderi, acces la garantia EaSI.

EaSI este Programul pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala (Employment and Social Innovation), lansat de Comisia Europeana in 2015 si implementat de catre Fondul European de Investitii (FEI) si dedicat microintreprinderilor si intreprinderilor sociale.

Clientii Idea::Bank care acceseaza produsele de finantare Idea::EaSI Quick si Idea::EaSI Invest se bucura de numeroase avantaje:
  • Beneficiaza de garantia EaSI, oferita GRATUIT de catre Fondul European de Investitii si nu au nevoie alte garantii reale;
  • Destinatia creditelor facilitate de acest program poate fi finantarea capitalului de lucru sau investitii: achizitii de bunuri, inclusiv imobiliare;
  • Suma maxima acordata: 115.000 de lei, moneda creditului: leu;
  • Garantia EaSI acopera 80% din valoarea creditului, cu ZERO costuri pentru companie;
  • Termen de rambursare: minim 3 luni, maxim 60 luni;
  • Costuri mici: 0% comision de administrare si rambursare anticipata din surse proprii;
  • Flexibilitate: stabilim un plan de rambursare care se potriveste clientului, adaptat specificului activitatii sale, pe o perioada mai lunga, pana la 5 ani.
"La patru ani dupa lansarea Idea::Bank putem spune ca am inregistrat o poveste de succes pe piata creditului de pentru persoanele fizice cu produsul Idea::Selfie. Dar ambitiile noastre nu se opresc aici, ci se extind si pe segmentul creditarii IMM-urilor pentru care am accesat un plafon de garantare gratuita de la FEI (Fondul European de Investitii). Produsele noastre cu garantie gratuita Idea::EaSI Quick (pentru activitate curenta) si Idea::EaSI Invest (pentru investitii) se adreseaza companiilor care au mai putin de zece angajati, cifra de afaceri anuala si active totale care nu depasesc 2 milioane de euro. Ambele produse functioneaza ca oricare alt produs Idea::Bank, simplu si usor de accesat. Valoarea maxima pentru o solutie de creditare cu garantie EaSI este de 115.000 lei si se acorda pe o perioada de pana la 60 de luni.", a declarat Alin Daniel Fodoroiu, Vicepresedinte Executiv Business Idea::Bank.

Sursa: Idea::Bank