Patria Bank si Patria Credit IFN cu sprijinul AAPR lanseaza un proiect pilot curajos, #BancaLaPiata, prin care in pietele centrale din Bacau, Sibiu si Ploiesti, cele doua institutii financiare vor avea un punct de prezenta chiar printre tarabele de legume, fructe, branzeturi si alte bunatati cu care ne incanta cei care vand in piata.

Astfel, in luna iunie, timp de doua saptamani, 5 zile pe saptamana, de marti si pana duminica, reprezentantii Patria vor oferi micilor producatori si comercianti din piata si magazinele din jur produse si servicii bancare, dar mai ales sfaturi si recomandari despre cum cele doua institutii financiare pot sa ii ajute sa isi creasca recoltele si mica sau mai marea lor afacere. Totodata, pentru cei care fac in piata, reprezentatii Patria Bank le stau la dispozite cu informatii despre , depozite si orice produs bancar destinat persoanelor fizice in masura sa le imbunatateasca si sa le usureze interactiunea cu banca.

Colaborarea dintre Patria Bank, Patria Credit si Asociatia Administratorilor de Piete din Romania urmareste promovarea si sustinerea dezvoltarii pietelor si a producatorilor, parteneriatul bazandu-se totodata pe obiectivul si directia comune de dezvoltare a economiei locale. Pentru Patria Bank si Patria Credit este normal sa fie alaturi de clienti acolo unde acestia au nevoie: pe camp, in gradina sau solarii prin forta de vanzari mobila si acum si in piata. De cealalta parte, Asociatia Administratorilor de Piete din Romania este deschisa sa sprijine dezvoltarea unor concepte economice necesare si utile atat celor care vand in piata, cat si celor care fac in piata.

Proiectul vizeaza totodata si actiuni de informare in pietele din alte 21 de orase din toata tara unde reprezentantii Patria vor face vizite impreuna cu reprezentantii Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania si vor discuta cu producatorii din piata, oferindu-le informatii si facilitandu-le efectiv accesul la finantare si alte servicii bancare pentru dezvoltarea afacerilor lor agricole.

"Dupa 15 ani de experienta in creditarea micilor producatori agricoli din mediul rural si nu numai, cu sprijinul AAPR vom intra si in piete pentru a fi si aici aproape de producatori, carora le oferim produse flexibile si usor de accesat pentru , de lucru si mixt in legumicultura, pomicultura, apicultura, zootehnie, cereale si nu numai. Concret, finantam afacerile agricultorilor romani cu sume de pana la 60.000 lei, prin creditul Roditor, si avem o tehnologie de creditare specifica, iar ratele sunt usor de platit, la recolta. In plus, vedem in piata un potential mare in a gasi parteneri pentru deschiderea de noi francize Patria Credit si permanentizarea prezentei noatre fizice in piete". spune Raluca Andreica, Director General, Patria Credit IFN.

"Este perioada de rod a legumelor si fructelor de inceput de vara si producatorii si famiile lor sunt cand in piata, cand in sera sau pe camp. Sunt ocupati si muncesc de dimineata pana seara. Cand au semanat am fost alaturi de ei, acum este normal sa fim tot alaturi de ei, in piata, pentru ca timp de venit la banca nu mai au. #BancaLaPiata este un pilot in cadrul unui parteneriat pe care il vedem strategic si pe termen lung cu AAPR, cu care avem obiective comune, de promovare a pietelor din Romania si de sustinere a producatorilor locali, oameni, muncitori care de la an la an se dezvolta si pe care ne dorim sa ii ajutam sa creasca si mai mult." spune Iliuta Jitaru, Director Divizia Micro, Patria Bank.

Proiectul pilot se desfasoara in luna iunie, Patria Bank si Patria Credit fiind optimiste ca acesta va aduce rezultate si, in urma evaluarii deschiderii si interesului fata de prezenta serviciilor financiare la piata, proiectul va fi extins treptat catre un numar tot mai mare de piete din toata tara, in cadrul unui calendar sezonier de prezente fizice si prin echipe mobile, prezenta care in timp are potential de a deveni permanenta printr-o unitate bancara sau parteneriat de tip franciza.

Sursa: Patria Bank