Intesa Sanpaolo Bank Romania anunta ca dl Giovanni Battista Ravasio a decis ca, dupa 14 ani si mai multe mandate in cadrul Consiliului de Administratie al bancii, sa se retraga renuntand la mandatul de administrator, respectiv presedinte al Consiliului de Administratie. Echipa de management a Intesa Sanpaolo Bank Romania isi exprima deosebita apreciere pentru contributia profesionala a dlui Ravasio de-a lungul unei semnificative perioade de colaborare cu banca – multumiri speciale din partea dlui Marco Capellini, Director General Intesa Sanpaolo Bank Romania si a dlui Ignacio Jaquotot, Sef Divizie Banci Subsidiare Internationale, Intesa Sanpaolo Grup.

Dl. Ravasio, de profesie economist, are o cariera internationala vasta, ocupand pozitii decizionale in diferite institutii europene si romanesti. A fost director general al D.G. EcFin din cadrul Comisiei Europeane, membru al Consiliului de Administratie al Centrului Roman de Politici Economice-CEROPE, membru al Consilului de Administratie al Fondului de Investitii Proprietatea si presedinte al European Investment Fund.

Urmare a retragerii dlui Giovanni Battista Ravasio, a fost numit un nou presedinte al Consiliului de Administratie al bancii - in persoana dlui. Ezio Salvai (fost vicepresedinte) si un nou vicepresedinte al Consiliului de Administratie - in persoana dlui. Giampiero Trevisan.

Dl. Ezio Salvai cunoaste foarte bine piata bancara din Romania, unde in perioada 2011 - 2013 a fost Director General si membru al Consiliul de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar din 2013 pana in prezent a fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al bancii. Dl Salvai si-a inceput experienta bancara in anul 1972, in cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino si a fost implicat in diverse functii executive, atat in Italia, cat si pe plan international, in prezent fiind presedintele Consiliului de Supraveghere al mai multor banci din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Din 2004, dl Ezio Salvai este Cavaler al Republicii Italiei fiind decorat cu Steaua Solidaritatii.

Noul vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, dl Giampiero Trevisan, este la al treilea mandat de membru al Consiliului de Administratie al bancii, pentru primul mandat fiind numit in 2010. Totodata, a detinut functii de presedinte al Comitetului de Audit si de membru in Consiliile de Administratie ale unor banci din Grupul Intesa Sanpaolo din Europa Centrala si de Est si din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. De profesie economist, cu specializare in activitatea bancara si tranzactionarile pe , dl. Trevisan are o experienta bancara de peste 40 de ani.

Structura actuala a Consiliului de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania este urmatoarea:
  • Ezio Salvai – Presedinte
  • Giampiero Trevisan - Vicepresedinte
  • Alexandru Ene - Membru
  • Giovanni Bergamini - Membru
  • Tunde Barabas - Membru

Sursa: Intesa Sanpaolo Bank