NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a intermediat in luna septembrie a acestui an peste 1 milion de tranzactii online cu , in crestere cu 44% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in timp ce valoarea totala a acestora a crescut cu circa 15%.

Potrivit companiei, aproximativ 60% din totalul tranzactiilor procesate in primele noua luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferand smartphone-ul pentru a achizitiona produse si servicii.

"Piata de e-commerce in Romania se afla intr-un proces de sedimentare, iar acest lucru se observa in rezultatele inregistrate. In luna septembrie, am depasit un milion de tranzactii procesate cu . Mai mult decat atat, anul acesta, platile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avant substantial, depasind considerabil desktop-ul. Romanii incep sa isi doreasca mai multa rapiditate si mobilitate in zona platilor, iar noi nu facem decat sa le facilitam o experienta de cumparare cat mai simpla", a declarat Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA Payments.

Din datele NETOPIA Payments, valoarea medie a tranzactiilor cu procesate in primele noua luni ale anului a fost de 165 lei, in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita diversificarii produselor si serviciilor ce pot fi in prezent platite online cu . Cea mai mare tranzactie procesata de NETOPIA Payments in perioada de referinta a fost de 65.000 lei si a constat in plata unui pachet turistic.

In topul oraselor in care s-au realizat cele mai multe plati electronice cu , in primele noua luni ale anului, se afla Bucurestiul cu o pondere de 40%, urmat de Cluj cu 11%, Timisoara (8%), Brasov (6%) si Iasi (5%).

Tot mai multi romani achizitioneaza bilete de transport din mobilPay Wallet

Platile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au inregistrat un avans important in primele noua luni ale anului. Astfel, numarul tranzactiilor procesate prin mobilPay Wallet in aceasta perioada a crescut cu circa 45% fata de intreg anul 2018, in timp ce valoarea lor a urcat cu 25%.

Platile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate in mare masura de integrarea in aplicatie a platii transportului in comun in orase mai multe orase precum: Cluj-Napoca, Ploiesti, Turda, Alba Iulia, Constanta, Resita si Timisoara. In acest an, ponderea tranzactiilor pentru cumpararea biletelor direct din mobilPay Wallet a crescut de la 5% la 13%.

Sursa: NETOPIA Payments