• Aproximativ 1.000 de clienti au accesat obligatiuni structurate in 2018
  • Apetitul tot mai pronuntat pentru produse structurate indica un comportament financiar tot mai complex in randul romanilor
  • In 2018, Banca Comerciala Romana a inregistrat un volum total al tranzactiilor de acest tip de peste 26 milioane euro
  • Obligatiunile structurate pot asigura un venit ce poate ajunge pana la 15% pe an pentru investitiile in lei si pana la 10% pe an pentru cele in euro, in functie de gradul de risc al produsului ales
Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat o crestere semnificativa a portofoliului de obligatiuni structurate in 2018, pe fondul cererii ridicate din partea clientilor, al caror interes pentru aceste instrumente financiare a fost de sapte ori mai mare fata de 2017. Anul trecut, peste 900 de clienti din zona de retail au accesat obligatiuni structurate. Totodata, BCR a inregistrat, in 2018, un volum total al tranzactiilor de acest tip de peste 26 milioane euro.

Interesul tot mai pronuntat pentru produse structurate indica un comportament financiar tot mai complex in randul clientilor si o predilectie pentru investitiile si randamentele oferite de piata de actiuni.

"In ultimul an, am observat o evolutie pozitiva a portofoliului nostru de produse de si obligatiuni structurate. Daca, pana nu demult, acestea erau accesate cu precadere de clientii de private banking, incepand cu 2018, am vazut un apetit tot mai pronuntat si in randul celorlalti clienti din zona de retail. Acest lucru arata o evolutie pozitiva a gradului de maturizare a comportamentului financiar in randul romanilor, care au inceput sa isi diversifice optiunile de in vederea multiplicarii si maximizarii randamentelor. Vom continua sa ne dezvoltam portofoliul de produse structurate, pentru a veni in intampinarea clientilor nostri cu cele mai bune solutii pentru nevoile lor. Totodata, vom continua procesul de educatie financiara, pentru ca acestia sa poata lua decizii informate, in functie de profilul lor investitional. Astfel, in viitorul apropiat, vom lansa un produs nou, unic pe piata locala, cu protejat 100% de catre emitent la maturitate, care sa ofere o investitie in fondurile Erste Asset Management", a declarat Laura Hexan, Sef Departament Vanzari Retail, Directia Piete Financiare BCR.

BCR ofera o gama completa de produse de , atat pe piata locala, cat si internationala: tranzactionare la burse, obligatiuni si titluri de stat, aur, mutuale si obligatiuni structurate. Obligatiunile structurate sunt produse inovatoare, care combina instrumente financiare traditionale (precum obligatiunile) cu instrumente derivate (precum optiunile), si a caror performanta este data de evolutia unui indice sau a unei actiuni. Produsele structurate permit diminuarea riscului si maximizarea posibilitatilor de profit, si sunt folosite pentru cresterea randamenului portofoliului investitional, precum si pentru diversificare.

BCR ofera o varietate de produse structurate, emise de Erste Group, si mai nou si de alte grupuri financiar-bancare internationale, incepand de la cele cu 100% protejat la maturitate de emitent, cupon platit anual sau la maturitate, pana la produse personalizate care ofera diverse grade de protectie a capitalului si randamente atractive. Pe langa acestea, BCR intermediaza si alte produse de , precum: aur financiar, mutuale, actiuni si obligatiuni pe piata locala si internationala.

Sursa: BCR