Idea::Bank si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, marti 26 februarie 2019, intra la tranzactionare o emisiune de obligatiuni corporative subordonate emise de catre Idea::Bank S.A, cu simbolul IDB24E, in cadrul Sistemului Alternativ de Tranzactionare administrat de BVB.

Emisiunea cuprinde 5.000 obligatiuni, subordonate, negarantate, neconvertibile, denominate in Euro, cu o valoare nominala de 1.000 Euro, cu scadenta in decembrie 2024, in valoare totala de 5 milioane Euro. Obligatiunile au o fixa, de 8,5% p.a., platibila semestrial.

Operatiunea a fost intermediata de BT Capital Partners in calitate de Consultant Autorizat.

"Prima noastra emisiune de obligatiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare organica a bancii si, implicit, a cresterii cotei noastre de piata. Astfel, am diversificat sursele de finantare necesare consolidarii bazei de , prin care urmarim o crestere a activitatii de creditare. Digitalizarea si imbunatatirea continua a produselor si serviciilor oferite de Idea::Bank sunt obiectivele noastre strategice."- Mioara Popescu, Presedinte Executiv Idea::Bank

"Listarea obligatiunilor Idea::Bank pe ATS reprezinta o premiera pentru BVB prin faptul ca este prima astfel de emisiune denominata in Euro pe acest segment de piata si, totodata, Idea::Bank este prima institutie de care listeaza obligatiuni pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti. De asemenea, aceasta emisiune de obligatiuni are cea mai mare maturitate si cea mai mare valoare dintre toate emisiunile de obligatiuni listate pe ATS-ul BVB. Operatiunea derulata de Idea::Bank, dar si celelalte emisiuni de obligatiuni listate pe Piata Reglementata si pe Sistemul Alternativ demonstreaza ca piata de este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finantare ale companiilor, indiferent de marimea si activitatea lor, atat timp cat aplica o serie de standarde specifice pietei de capital", a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

"In 2017, BT Capital Partners a intermediat prima emisiune de obligatiuni decontata in Euro pe piata de din Romania, iar azi ne bucuram ca partenerii nostri, Idea::Bank Romania au avut increderea si curajul de a fi primul emitent de obligatiuni subordonate emise in Euro pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare." – Daniela Secara , Director General Adjunct, BT Capital Partners

Sursa: Idea Bank