Oradea devine al doilea oras din Romania in care se introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless in mijloacele de transport public, in baza unei solutii implementate de BCR, in colaborare cu Telekom Romania
  • Solutia de plata cu contactless Mastercard si Visa, emise oriunde in lume, este disponibila incepand din aceasta luna in toate mijloacele de transport ale societatii de transport local OTL
  • Orice posesor de bancar, cu facilitate contactless, indiferent de emitenta din Romania sau din strainatate, va putea, astfel, sa-si achite imediat calatoria in Oradea, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile in mijloacele de transport OTL, in mediu deplin securizat
  • Oradea devine astfel al doilea oras din Romania care introduce acest sistem
Solutia de plata contactless a calatoriilor, direct in mijloacele de transport in comun din Oradea, a fost implementata de Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu OTL si in colaborare cu Telekom Romania. Astfel, toate mijloacele de transport ale societatii locale de transport, OTL, dispun de cate doua validatoare de plata, cu ajutorul carora oricine isi poate achita calatoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de emitenta a cardului.

"Cardul tau este si biletul tau pe mijloacele de transport in comun din Oradea. Achizitia biletelor de calatorie cu cardul contactless direct din tramvai sau autobuz usureaza accesul la transportul in comun din Oradea" a declarat Romeo Nica, Director Economic Compania de Transport Public Oradea SA.

"Ne bucuram ca reusim la Oradea sa extindem sistemul de plata contactless in transportul public. Peste 80% din piata de este contactless, iar platile contactless au devenit ceva firesc in comportamentul utilizatorilor de , asa ca e normal ca acestea sa se extinda si catre alte servicii din activitatea cotidiana a fiecaruia dintre noi, asa cum este transportul public. Vom investi in continuare in programul integrat Smart City si suntem convinsi ca, alaturi de partenerii nostri Mastercard si Visa, solutiile de plata avansate vor transforma viata romanilor intr-una mai buna", a declarat Ciprian Nicolae, Sef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR.

Sistemul de plata contactless din mijloacele de transport OTL este extrem de simplu: calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei. Echipamentul de plata va elibera apoi o dovada de plata, pe care utilizatorul trebuie sa o pastreze pana la coborarea din mijlocul de transport. Calatoria achitata contactless in autobuz nu este comisionata si are acelasi tarif ca cel perceput prin alte metode de plata deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit avand la baza arhitectura de functionare reglementata de Mastercard si VISA, astfel incat orice emis oriunde in lume sub insemnele celor doua organizatii sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.

Sursa: BCR