• Noi solutii de pe termen mediu si lung, in conditii de risc moderat
  • Potential de mai mare decat dobanzile bancare
  • OTP Global Mix se concentreaza pe diversificarea portofoliului
  • OTP Euro Premium Return este orientat catre obtinerea de randamente consistente, in conditii de volatilitate scazuta
OTP Asset Management Romania anunta lansarea a doua noi de investitii: OTP Global Mix si OTP Euro Premium Return.

Noile solutii investitionale raspund nevoii de diversificare a investitorilor prin de cu clase diverse de active si randamente potentiale atractive, contrabalansand astfel riscul unor intr-o singura clasa de active.
  • OTP Global Mix este un nou fond deschis de investitii, denominat in lei, cu alocare diversificata a activelor, in vederea dispersiei riscului si maximizarii randamentelor.
  • OTP Euro Premium Return este un nou fond deschis de investitii, denominat in euro, cu strategii inovatoare, de Absolute-Return, ce permite eficientizarea investitiilor prin maximizarea raportului intre risc si randament.
Noile de se adreseaza clientilor care urmaresc cresterea randamentului pe termen mediu si lung, in conditii de risc moderat.

"In conditiile cresterii apetitului investitorilor pentru solutii financiare ce ofera randamente superioare produselor de economisire clasice, cele doua reprezinta o oportunitate importanta de plasare a capitalului. OTP Euro Premium Return este cel de-al doilea fond din portofoliul OTP Asset Management Romania cu strategie de Absolute-Return, ce permite captarea oportunitatilor de pe o scara larga, pe diverse piete si clase de active. OTP Global Mix este primul fond diversificat flexibil din portofoliul OTP Asset Management Romania si se adreseaza clientilor care doresc randamente pe termen lung, potential superioare fondurilor de obligatiuni, dar care nu accepta un risc ridicat asimilat investitiilor in fondurile de actiuni.", a declarat Dan Popovici, Director General, OTP Asset Management Romania.

Strategia de a OTP Global Mix se concentreaza pe diversificarea portofoliului, activele fondului fiind investite atat in actiuni, precum si in obligatiuni suverane, corporative si municipale, de sau alte instrumente financiare avand active suport indici bursieri, precum si in instrumente ale pietei monetare sau depozite bancare.

Alocarea strategica a fondului pe termen lung din punct de vedere a categoriilor de active este de pana la 50% titluri de (actiuni) si de locale si internationale si de pana la 50% in instrumente cu venit fix si/ sau instrumente ale pietei monetare.

Strategia de a OTP Euro Premium Return este orientata catre obtinerea de randamente consistente, in conditii de volatilitate scazuta, prin alocarea dinamica a capitalului fondului. Astfel, activele investitorilor pot fi realocate rapid, in functie de oportunitatile pietei, pentru a obtine cel mai eficient raport randament/ risc. Prin politica sa de , fondul urmareste sa obtina randamente pozitive, superioare dobanzilor bancare, pe un orizont investitional de cel putin un an, indiferent de evolutia pietelor de . Prin abordarea investitionala globala pe multiple clase de active, expunerea pe monede diferite si utilizarea instrumentelor financiare derivate, managerii fondului urmaresc continuu minimizarea riscurilor.

Fondurile deschise de OTP Global Mix si OTP Euro Premium Return vor putea fi accesate zilnic, prin intreaga retea de unitati teritoriale a OTP Bank Romania.

Prezenta pe piata locala din 2007, OTP Asset Management Romania SAI S.A. se afla in topul celor mai importanti administratori de de din Romania, dupa activele aflate in administrare. Compania administreaza o gama diversa de de , oferind investitorilor posibilitatea de a accesa investitiile in actiuni, prin intermediul OTP AvantisRO si OTP Premium Return, dar si investitiile in titluri de stat si obligatiuni, prin intermediul OTP Obligatiuni, OTP Euro Bond, OTP Dollar Bond si OTP ComodisRO. In prezent, compania deserveste peste 6.800 de investitori, din segmentul de retail si clienti persoane juridice, in sase de .

Sursa: Comunicat de presa OTP Asset Management Romania