• Volumul creditelor noi acordate companiilor mari s-a majorat cu peste 70% in primul semestru al anului, in timp ce soldul lor a atins 2,5 miliarde de lei in prima jumatate a anului 2018, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului 2017;
  • Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a atins o crestere de 22% in primul semestru al anului.
OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, a finantat economia reala in primul semestru al anului 2018 si a acordat companiilor mari noi cu peste 70% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

"OTP Bank a reusit o evolutie favorabila pentru economia reala a Romaniei, continuand sa se concentreze si in prima jumatate a acestui an pe sustinerea creditarii companiilor mari si IMM-urilor. Astfel, ne numaram printre bancile care au decis sa sprijine acest segment de clienti, cota de piata a bancii in creditarea persoanelor juridice ajungand pana la 3,4%, in crestere cu 26% fata de anul 2016", a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania a inregistrat un volum al creditelor noi acordate companiilor mari de aproximativ 1 miliard de lei in prima jumatate a anului 2018, ajungand la un sold total de 2,5 miliarde de lei, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului 2017. Volumul creditelor noi s-a majorat cu peste 70% in primul semestru al anului.

Aproximativ aceeasi crestere a fost inregistrata si pentru segmentul IMM-urilor. Volumul creditelor noi acordate acestora in primul semestru din 2018 a fost de peste 400 milioane lei, ajungand la un sold total de 1,2 miliarde lei in prima jumatate a anului 2018, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul creditelor noi acordate a atins o crestere de 22% in primul semestru al anului.

In acelasi timp, banca si-a majorat soldul creditelor ipotecare cu 13% in primul semestru din 2018, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul creditelor noi a crescut, de asemenea, cu 14% in primul semestru al anului.

Sursa: OTP Bank