OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 32% a volumelor depozitelor la termen in lei pentru persoane fizice in 2018, ca urmare a strategiei bancii de a acorda dobanzi competitive pentru produsele de economisire din portofoliul sau.

Urmarind strategia de stimulare a economisirii si a unui comportament financiar responsabil, banca ofera clientilor un produs inovator de economisire pentru persoane fizice: Depozitul la Termen in lei constituit pe 13 luni, cu o competitiva pe piata pentru acest termen, ce poate ajunge pana la 3,70% per 13 luni daca depozitul este constituit online, prin intermediul serviciului OTPdirekt.

In plus fata de cea mai buna de pe piata pentru acest tip de depozit, clientii beneficiaza si de comisioane zero pentru deschiderea, administrarea, lichidarea anticipata a depozitului sau retragerea depozitului la scadenta, indiferent de faptul ca depozitul este deschis prin OTPdirekt sau intr-o sucursala a bancii. Clientii care aleg sa deschida un depozit intr-o sucursala vor avea o rata a dobanzii de 3,50% per 13 luni.

Suma minima necesara pentru deschiderea unui Depozit la Termen in lei pe 13 luni este de 2.000 RON, iar cand depozitul ajunge la scadenta clientul poate opta pentru o prelungire automata a depozitului cu capitalizarea dobanzii, o prelungire automata a depozitului fara capitalizare sau o lichidare automata la termen.

"Ca banca universala avem responsabilitatea de a promova educatia financiara si un comportament financiar responsabil, prin toate canalele noastre, cum ar fi Fundatia "Dreptul la Educatie", dar si prin produsele noastre. Chiar daca acest depozit la termen este un produs simplu pentru majoritatea clientilor nostri, l-am construit pentru a sublinia importanta economisirii si a unui plan financiar personal, deoarece va contribui pas cu pas la o cultura financiara sanatoasa a publicului", a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct al Diviziei Retail OTP Bank Romania.

Mai multe detalii despre Depozitul la Termen in lei constituit pe 13 luni pot fi consultate aici.

Sursa: OTP Bank