• In data de 03 noiembrie 2014, OTP Premium Return se redeschide subscrierilor, pentru 5 zile lucratoare, pentru investitorii care doresc sa obtina randamente consistente pe termen mediu, in conditii de risc scazut
  • Fond inchis de , cu o strategie inovatoare utilizata frecvent de catre cele mai mari de de pe pietele internationale, strategia de Absolute-Return, ce permite eficientizarea investitiilor prin maximizarea raportului intre risc si randament
OTP Asset Management Romania, unul dintre cei mai inovatori administratori de de din Romania, anunta redeschiderea pentru subscrieri a fondului inchis de OTP Premium Return.

Flexibilitatea politicii de permite managerului de portofoliu sa rebalanseze dinamic activele fondului, in functie de oportunitatile pietei, pentru a obtine cel mai eficient raport randament/ risc.

Pornind de la factorii conjucturali la nivel global, in momentul de fata, portofoliul fondului se bazeaza pe o serie de ipoteze, precum:
  • Pietele financiare vor inregistra o volatilitate ridicata in urmatoarele cateva luni, dar pe termen de cel putin un an, principalii indici financiari au potential de apreciere;
  • Randamentele la titlurile de stat americane vor creste pe un orizont de timp de 1 an, astfel incat diferentialul dintre randamentele obligatiunilor de stat americane la 2 ani, 5 ani, 10 ani, se va diminua;
  • In contextul cresterii randamentului la titlurile de stat americane si masurilor luate de Banca Centrala Europeana, specialistii OTP Asset Management estimeaza o apreciare a dolarului in urmatorul an si o crestere a performantei actiunilor in raport cu obligatiunile;
  • Pe fondul inflatiei scazute si a stagnarii economiei europene, specialistii OTP Asset Management se asteapta la injectii masive de lichiditate in piata din partea Bancii Centrale Europene. ?n acelasi timp, acestia prevad ca, pentru o lunga perioada de timp, dobanzile la euro vor ramane la un nivel scazut si ca vor fi urmarite tot mai mult obligatiunile corporative generatoare de randamente ridicate;
  • Pe plan local, pe fondul inflatiei reduse si a dobanzilor scazute, randamentul dividendului pentru anumite companii listate la Bursa de Valori Bucuresti este foarte atractiv. Chiar si in conditii de volatilitate ridicata, mizam in urmatorul an pe actiunile Fondului Proprietatea.
"Suntem intotdeauna in cautarea celor mai inspirate oportunitati de . Prin fondul de OTP Premium Return, ne propunem sa creem valoare pe termen mediu si lung, indiferent de evolutia principalelor piete financiare. In contextul actual, tinand cont de conjunctura geopolitica si de asteptarile privind evolutia zonei euro, am identificat oportunitati de maximizare a investitiilor pe baza unor premise care asigura stabilitatea fondului in conditii de volatilitate controlata.", declara Dragos Manolescu, Director Investitii, OTP Asset Management Romania.

Strategia de a fondului inchis de OTP Premium Return este orientata catre obtinerea de randamente consistente, in conditii de volatilitate scazuta, prin alocarea dinamica a capitalului fondului.

Prin politica sa de , fondul urmareste sa obtina randamente pozitive, superioare dobanzilor bancare, pe un orizont investitional de cel putin un an, indiferent de evolutia pietelor de .

Fondul se adreseaza cu precadere investitorilor persoane fizice si juridice care intentioneaza sa efectueze plasamente pe un orizont de timp de cel putin 1 an, chiar daca acestia au acces la banii lor lunar.

Valoarea minima a investitiei in OTP Premium Return este de o unitate de fond, iar valoarea nominala a unitatii de fond este de 1.000 RON.

Clientii pot subscrie si rascumpara in fiecare luna in OTP Premium Return, in primele 5 zile lucratoare si pot rascumpara, incepand cu luna urmatoare celei in care au subscris.

Sursa: Comunicat de Presa OTP Asset Management Romania