Patria Bank anunta lansarea unui produs menit sa sprijine activitatea organizatiilor neguvernamentale din Romania: contul PatriaONG, ce ofera facilitati avantajoase in piata bancara. ONG-urile care doresc sa isi deschida cont la Patria Bank vor beneficia de un comision de administrare lunara de doar 3 lei, un cost de doar 3 lei pentru orice plata intrabancara sau interbancar si de 0 lei la orice incasare.

"Contul PatriaONG este una dintre modalitatile prin care incercam sa fim aproape si sa sustinem organizatiile neguvernamentale din Romania. Stim ca organizatiile neguvernamentale depun eforturi pentru a atrage fondurile necesare pentru sustinerea activitatilor, de aceea prin contul PatriaONG ne dorim sa usuram o parte din cheltuielile lunare ale unei ONG. In prezent, aproximativ 600 de asociatii si fundatii au conturi deschise la Patria Bank. Speram sa ajutam si alte organizatii neguvernamentale, inclusive pe cele mici, la inceput de drum, pentru care fiecare economie lunara este binevenita." spune Codrut Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank.

Pentru a-si deschide un cont, o ONG beneficiaza de ZERO lei comision deschidere cont, 3 lei comision de administrare lunara, 0 lei pentru retragerile de numerar de la cele 722 de ATM-uri Patria si Euronet, 3 lei orice plata intrabancara sau interbancara si 0 lei la orice incasare.

Alaturi de contul dedicat ONG-urilor, Patria Bank se implica in viata comunitatii prin programe de responsabilitate sociala si stimulare a voluntariatului in cadrul companiei. Sub sloganul "Pentru o Patrie sustenabila, pentru toti romanii", Patria Bank sustine o serie de proiecte ale organizatiilor neguvernamentale din zona educatie, incluziune si protectia mediului, printre cele mai de impact in 2018 fiind: continuarea parteneriatului cu asociatia Crestem Romania Impreuna si promovarea proiectului www.malltaranesc.ro , prin rafturi dedicate de produse in unitati selectate Patria Bank, care sprijina micii producatori sa se dezvolte, si sustinerea platformei www.redirectioneaza.ro, dezvoltata de Code for Romania, prin care faciliteaza ONG-urilor colectarea formularelor 230 de redirectionare a impozitului pe venit de la sustinatorii lor.

Contul PatriaONG poate fi deschis in oricare dintre unitatile Patria Bank din toata tara.

Sursa: Patria Bank