Peste 500 de clienti Provident au beneficiat de o reducere de 10 puncte procentuale la , dupa ce au raspuns corect la 4 intrebari consecutive din domeniul financiar. Campania, care face parte din strategia lansata de companie in 2017 sub sloganul Provident semneaza pentru creditare responsabila, s-a incheiat in 6 august.

In cele 4 saptamani de campanie, peste 6.500 de utilizatori unici au accesat platforma de testare a cunostintelor financiare si au raspuns de peste 27.000 de ori la cele peste 250 de intrebari disponibile.
74% din cele 27.000 de raspunsuri primite au fost corecte, in timp ce numarul celor care au reusit sa raspunda corect la 4 intrebari consecutiv a fost de 1.800. In total au fost generate peste 700 de leaduri, dintre care 502 s-au concretizat in contracte de . Valoarea medie a unui a fost de aproximativ 5.000 de lei, in timp ce reducerea totala medie de cost rezultata din scaderea cu 10 puncte procentuale a dobanzii pentru toate cele 502 contracte a fost de aproximativ 600 de lei/ contract.

 "Credem ca recompensarea cunostintelor financiare este inca un pas important prin care incercam sa ne asiguram ca le oferim clientilor nostri, dincolo de si mijloacele necesare pentru a intelege cat este de important sa fie consumatori de servicii financiare responsabili. De altfel, suntem responsabili in relatia noastra cu clientii si intelegem cat este de important sa acordam doar in masura in care nu impovaram financiar clientul." a declarat Florin Balcan, directorul general al Provident Financial Romania.

Cea mai mica suma imprumutata a fost de 800 de lei iar cea mai mare de 15.000 de lei. Aproape o treime din totalul imprumuturilor acordate au fost catre clienti din Covasna si Bucuresti. Testele de educatie financiara au fost dezvoltate impreuna cu expertii Finzoom si validate de catre Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF). Intrebarile au un grad de dificultate scazut spre mediu si acopera mai multe domenii economice si financiare, inclusiv produse si servicii care nu se afla in portofoliul Provident. Cei care isi doresc consolidarea cunostintelor de educatie financiara vor avea acces la toate intrebarile folosite in cadrul campaniei de testare a cunostintelor de educatie financiara, pe platforma www.sigurantafinanciara.ro, centrul online de educatie financiara si antreprenoriala sustinut de Provident din 2013. Site-ul ofera 10 modele de calculatoare de buget si a fost accesat de peste 110.000 de romani in ultimii ani.

Sursa: Provident