Caravana inscrierilor la BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone si-a incheiat calatoria prin Romania dupa 48 de licee si 33 de orase. Mii de elevi au facut cunostinta cu FIRST Tech Challenge, iar dintre acestia peste 800 s-au inscris pentru a forma echipele care vor proiecta, construi, programa si opera roboti.

Astazi, la FIRST Tech Challenge Hub, au fost distribuite echipelor din 11 licee bucurestene primele kituri de piese si componente de care elevii au nevoie pentru a putea construi robotii. Valoarea totala a kit-urilor si echipamentelor de care echipele beneficiaza gratuit este estimata la 280.000 euro. De asemenea, elevii vor avea acces si la webinarii si tutoriale online de proiectare, design si programare, alaturi de sesiuni de training live desfasurate la FIRST Tech Challenge Hub, cu sprijinul Universitatii Politehnice Bucuresti.
BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone isi propune sa incurajeze elevii de liceu sa utilizeze principii de inginerie in domeniul roboticii, intr-un mediu competitiv.

"Ideea de a aduce conceptul acesta in Romania a pornit de la pasiunea lui Victor, fiul meu cel mare, pentru tehnologie si roboti. El face parte din echipa care a castigat anul acesta locul intai in Australia si in Germania. Sunt foarte fericita ca putem sa organizam cea mare competitie de robotica la noi in tara; este un proiect in care ma implic cu tot sufletul, iar copiii care s-au inscris sunt foarte entuziasmati. Castigatorii finalei vor merge in primavara la Campionatul Mondial din Statele Unite" a declarat Dana Razboiu – Presedintele al Asociatiei Natie Prin Educatie.

Dincolo de intrecerea intre robotii construiti de echipele participante, elevii vor trebui sa isi promoveze echipa si sa castige notorietate in comunitatile lor. Robotul declarat castigator al BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone va participa la Campionatul Mondial de Robotica organizat in St. Louis, SUA, in aprilie 2017.

Competitia este organizata de Asociatia Natie Prin Educatie, cu sprijinul partenerilor BRD-Groupe Société Générale, Vodafone Romania, Dedeman.

Sursa: BRD