ProCredit Bank, banca dedicata sectorului IMM, a semnat cu Fondul European de Investitii (FEI) acordul de garantare pentru implementarea Initiativei pentru IMM-uri din Romania. Semnarea acestui acord prin intermediul caruia ProCredit Bank primeste 40 milioane euro, va permite bancii sa continue sa ofere clientilor intreprinderi mici si mijlocii finantare in conditii extrem de avantajoase, respectiv dobanzi reduse si cerinte de garantare minime intrucat 60% din valoarea creditului va fi acoperita de FEI.

"Experienta noastra de pana acum demonstreaza ca IMM-urile din Romania sunt orientate catre inovare si in noi tehnologii, scopul fiind imbunatatirea eficientei si cresterea productivitatii, ca premise ale dezvoltarii afacerii lor. Obiectivul bancii nostre este sustinerea acestor companii care sunt motorul cresterii economice, motiv pentru care ne dorim sa devenim partenerul lor de incredere prin oferirea in mod responsabil de solutii customizate si servicii de cea mai inalta calitate. Parteneriatul cu FEI reflecta obiectivele comune ale celor doua institutii si dezideratul de a sustine IMM-urile", a declarat Mariyana Petkova, Director General Adjunct la ProCredit Bank.

Prin colaborarea cu FEI in cadrul programelor Jeremie, CIP si InnovFin, ProCredit Bank a acordat peste 100 milioane de euro unui numar de 1,000 de IMM-uri, care au putut astfel investi cu costuri minime in afacerea lor prin finantare europeana. ProCredit Bank a acordat deja clientilor sai primele in cadrul noului program Initiativa pentru IMM-uri.

Sursa: ProCredit Bank