ProCredit Bank Romania, alaturi de bancile ProCredit din Bulgaria, Germania si Serbia, au participat la evenimentul "Fit for Growth – Dialogul germano-roman al furnizorilor". Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia Germana de Management a Distributiei, Achizitiei si Logisticii (BME), si sprijinit de catre ProCredit Holding, compania mama a grupului international ProCredit, orientat spre dezvoltare. Evenimentul a avut loc pe 24 noiembrie si a atras peste 230 de vizitatori, incluzand companii clienti ai bancilor ProCredit prezente.

Acesta a fost primul eveniment dintr-o serie de conferinte organizate de catre BME cu scopul de a crea legaturi intre companiile germane si subsidiarele locale din Romania si furnizorii din Romania si tarile vecine, Bulgaria si Serbia. Evenimentul s-a axat pe facilitarea dialogului dintre cumparatorii germani si furnizorii locali din domeniul industriei auto. Draxlmeier si Stabilus, co-organizatori ai evenimentului, au cautat in mod activ dezvoltarea de noi parteneriate in regiune.

Grupul ProCredit, a carui misiune este sa incurajeze cresterea sustenabila a IMM-urilor din sud-estul si estul Europei, a sustinut evenimentul. Acest parteneriat a facilitat clientilor ProCredit Bank descoperirea unor informatii noi despre oportunitatile de piata si eventualele colaborari comerciale cu intreprinderi complementare din Germania. Mai mult, standul ProCredit a reprezentat un adevarat pol al discutiilor productive intre reprezentantii bancii si antreprenori, cat si intre antreprenori, angajati in discutii reciproce.

Intrucat evenimentul s-a adresat in principal companiilor romanesti, Dr. Antje M. Gerhold, Director General al ProCredit Bank Romania, a prezentat strategia grupului cu privire la serviciile bancare oferite IMM-urilor, in cadrul unui discurs care a subliniat importanta intreprinderilor mici si mijlocii: "Fiind un grup bancar international si banca partenera principala a IMM-urilor, dorim sa contribuim la imbunatatirea relatiilor avute de clientii nostri cu partenerii acestora de afaceri si la dezvoltarea de noi parteneriate transfrontaliere, pentru ca afacerile lor sa poata opera cu success in regiune si in Europa, per ansamblu. Suntem multumiti de faptul ca astfel de evenimente ofera clientilor oportunitatea de a stabili noi parteneriate in regiune si nu numai."

Evenimentul a generat impresii pozitive din partea clientilor bancilor ProCredit participante, acestia apreciind oportunitatea de a discuta si de a initia parteneriate potentiale cu bine cunoscute companii din strainatate. ProCredit Bank Romania opereaza pe piata locala din 2002 si promoveaza parteneriatele de afaceri dintre clientii ProCredit din regiune, pentru a contribui la dezvoltarea si schimburile informationale dintre IMM-uri.

Sursa: ProCredit Bank