Cunostintele financiare le pot aduce clientilor care solicita pana in 6 august un pe www.provident.ro o reducere de 10 puncte procentuale la , indiferent de suma imprumutata sau perioada de creditare.

Pentru a putea primi reducerea de , clientii trebuie sa raspunda corect la 4 intrebari din domeniul financiar si sa indeplineasca conditiile normale de eligibilitate pentru un . Provident ofera cu sume cuprinse intre 500 si 15.000 de lei pe perioade de pana la 134 de saptamani.

Reducerea de este disponibila tuturor clientilor care solicita un online si care raspund corect la 4 intrebari consecutive. Reducerea se aplica la oferta standard de Provident, care este in vigoare din martie 2018 si care va fi in continuare disponibila pentru clientii care nu doresc sa dea testul de educatie financiara. Reducerea totala de cost rezultata din scaderea cu 10 puncte procentuale a dobanzii pentru un reprezentantiv pentru portofoliul Provident, de 3.500 de lei pe 74 de saptamani, este 315 lei.

Utilizatorii vor avea la dispozitie incercari nelimitate de a raspunde la intrebari, platforma de testare dispunand de peste 250 de intrebari dezvoltate impreuna cu expertii Finzoom si validate de catre Asociatia
Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF). Intrebarile au un grad de dificultate scazut spre mediu si acopera mai multe domenii economice si financiare, inclusiv produse si servicii care nu se afla in portofoliul Provident.

Initiativa face parte din strategia lansata de companie in 2017 sub sloganul Provident semneaza pentru creditare responsabila. Atunci, Provident a difuzat pe 13 posturi nationale o reclama al carei exemplu reprezentativ a fost modificat pentru a observa cati romani il citesc cu adevarat. Astfel, Provident oferea garantat un premiu tuturor celor care ar fi contactat compania pentru a confirma ca au citit textul din chenarul in care mod firesc aparea exemplul reprezentantiv. Reclama a rulat de peste 160 de ori pe parcursul unei zile si a avut o audienta de peste 7,7 milioane de romani. Cu toate acestea, o singura persoana a sunat pentru a-si revendica premiul.

"Recompensarea cunostintelor financiare este una dintre modalitatile prin care intelegem sa punem in practica angajamentul nostru pentru creditare responsabila. In egala masura, suntem responsabili prin modul in care ne tratam clientii si angajatii. Astfel, respingem aproape 70% dintre solicitarile de pe care le primim si 67% dintre clientii nostri imprumuta mai putin decat suma maxima disponibila. In plus, cea mai mare parte a veniturilor reprezentantilor nostri de vanzari vine din ceea ce incaseaza, nu din ce vand, tocmai pentru a incuraja o atitudine responsabila," a declarat Florin Balcan, directorul general al Provident Financial Romania.

Cei care isi doresc consolidarea cunostintelor de educatie financiara pot folosi, chiar si inainte de testare, informatiile disponibile pe www.sigurantafinanciara.ro, centrul online de educatie financiara si antreprenoriala sustinut de Provident din 2013, care de altfel si gazduieste platforma de testare. Site-ul ofera 10 modele de calculatoare de buget si a fost accesat de peste 100.000 de romani in ultimii ani.

Sursa: Provident