Credit Europe Bank anunta actualizarea indicelui LIBOR pentru creditele in CHF cu variabila acordate persoanelor fizice si, ca urmare, diminuarea ratei dobanzii pentru aceste . Decizia intra in vigoare incepand cu data de 5 februarie 2015. Prin aceasta masura, Credit Europe Bank urmareste protejarea clientilor sai fata de consecintele negative cauzate de cresterea din ultima perioada a francului elvetian, fata de moneda nationala.

"Intelegem impactul economic al evolutiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clientilor nostri si suntem preocupati de gasirea de solutii pentru sustinerea lor in fata consecintelor unui mediu valutar volatil", anunta oficialii Credit Europe Bank Romania, explicand aceasta actiune de reducere a ratei dobanzii.

Rata dobanzii se va diminua pentru intreg portofoliul de in CHF cu variabila prin utilizarea valorii de la data de 04.02.2015 a indicelui LIBOR 3M de "- 0,869%" si respectiv LIBOR 6M de "- 0,760%".

Actualizarea indicelui LIBOR se face astfel in avans fata de data fixata in contractele de creditare si aceasta noua valoare va fi aplicabila pana la urmatorul termen de revizuire a dobanzii variabile, astfel cum este deja stipulat in cazul fiecarui contract de . Aceasta masura se va aplica inclusiv in cazul creditelor aflate deja in perioada de restructurare.

"Vom analiza de asemenea solutii suplimentare pentru clientii nostri, impreuna cu acestia, in functie de evaluarea individuala a acestora," au declarat oficialii Credit Europe Bank Romania.

Imediat dupa evolutia ascendenta a cursului de schimb CHF, intr-o prima actiune de sustinere a clientilor sai, Credit Europe Bank a oferit de asemenea un curs de schimb favorabil fata de cursul standard, afisat la casa, tuturor clientilor care s-au prezentat in sucursalele Credit Europe Bank pentru a efectua rambursari de in CHF.

Sursa: Comunicat de Presa Credit Europe Bank