• Revolut obtine licenta bancara in Europa si va incepe operatiunile in 2019
  • Revolut va incepe sa accepte depozite si sa ofere , atat pentru persoane fizice cat si juridice
  • Revolut face astfel un pas important catre obiectivul de a deveni un Amazon al banking-ului
Revolut a obtinut licenta bancara europeana si anunta planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite si de a tranzactiona actiuni fara comision.

Revolut va incepe implementarea licentei anul viitor, concentrandu-se initial asupra tarilor europene mai mici, inaintea pasaportarii ulterioare pe pietele-cheie precum Marea Britanie, Franta, Germania sau Polonia.
Lansat in urma cu trei ani, Revolut si-a atras initial clientii oferindu-le posibilitatea de a cheltui si de a transfera bani oriunde in lume la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depasit trei milioane de utilizatori si a adaugat functionalitati precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului si posibilitatea de a economisi bani.

In luna decembrie a anului trecut, compania a inceput sa ofere expunere la criptomonede, utilizatorii putand vinde si cumpara direct din aplicatie, iar in luna august a anuntat planurile de a lansa o platforma de fara comisioane in Marea Britanie si Europa, la inceputul lui 2019.

Licenta bancara va permite utilizatorilor sa isi depuna salariile direct in Revolut, iar depozitele vor fi garantate pana la 100.000€ prin Schema Europeana de Garantare a Depozitelor. In plus, Revolut va incepe sa lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum si la dobanzi competitive fata de creditorii traditionali de pe piata, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.

"Acum ca am obtinut licenta bancara, am facut progrese in ceea ce priveste dezvoltarea platformei de fara comisioane si suntem in etapele finale de lansare a cinci piete internationale, putem spune ca ne confirmam reputatia de ”Amazon al banking-ului”. Viziunea noastra este simpla: o aplicatie cu zeci de milioane de utilizatori, in care iti poti gestiona intreaga viata financiara cu ajutorul tehnologiei, la cele mai mici costuri", a spus Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

"Avand peste 115.000 de utilizatori, Revolut este fintech-ul cu cea mai rapida crestere din Romania, dar asta nu este suficient. Nu ne vom opri pana cand Revolut nu devine cardul principal folosit de romani si am incredere ca vom ajunge acolo dupa ce vom lansa conturile curente, optiunile de creditare si platforma de fara comisioane", a continuat Storonsky.

Revolut estimeaza ca va dura intre trei si sase luni dupa obtinerea licentei bancare pana cand aceasta va fi pasaportata in Europa, tari prioritare fiind Marea Britanie, Franta si Polonia.

Pe langa lansarea pe pietele internationale si dezvoltarea platformei de fara comisioane, o zona principala de interes pentru companie o reprezinta intrarea pe piata de creditare. Revolut planuieste sa ofere optiuni standard de descoperit de cont (overdraft), precum si pentru persoane fizice si juridice la dobanzi competitive.

"Viziunea noastra este ca utilizatorii nostri, persoane fizice si juridice deopotriva, vor putea aplica pentru un in cateva minute, direct din aplicatie, si vor avea banii in cont aproape imediat. Vom inlatura procesul birocratic si vom oferi termeni mai buni decat creditorii traditionali", a mai spus Storonsky.

Revolut a inregistrat o crestere spectaculoasa in ultimele 12 luni. Compania deschide astazi intre 8.000 si 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzactioneaza lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate in luna Decembrie 2017.

Revolut a anuntat planurile de a se extinde pe alte piete in afara Europei si preconizeaza ca va lansa in Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia si Noua Zeelanda in prima parte a anului viitor. Expansiunea globala va permite utilizatorilor Revolut din Europa sa aiba detalii locale de cont in noile piete si sa transfere bani gratuit, imediat, catre aceste piete.

Sursa: Revolut