Robert Anghel, in prezent Tribe Lead Mobile Payments la ING Bank Romania, va prelua o noua provocare in cadrul TMB Bank din Thailanda, in noul sau rol de Head of Digital & User Experience, incepand cu 1 august 2019. ING este cel mai mare actionar unic al TMB Bank Thailanda, cu o participatie de 30% din actiunile bancii thailandeze.

Cu o vasta experienta in sectorul digital si numeroase inovatii dovedite in ING, Robert va sprijini TMB in dezvoltarea strategiei digitale si consolidarea prezentei pe piata.

In urma cu 7 ani, Robert s-a alaturat echipei ING cu misiunea de a stabili o strategie de marketing digital pentru ING Bank in Romania. Pe parcursul 2014/2015, acesta a condus departamentul de Mobile Strategy, in timp ce a dezvoltat si a lansat ING Bazar. Ulterior, in 2015, a fost numit Head of Digital Channels ING Bank Romania, fiind responsabil pentru dezvoltarea platformei digitale a ING Bazar si a vanzarilor digitale. In octombrie 2017, el a decis sa aprofundeze specificul bancar, iar odata cu reorganizarea pe structuri Agile, a preluat rolul de Tribe Lead Daily Banking si si-a indreptat focusul pe zona de Payments Mobile din luna noiembrie a anului trecut.

Planul dezvoltat in timpul mandatului sau de Head of Digital channels a stat la baza cresterii capacitatii de utilizare a serviciilor mobile, de la 11% in 2017 la 53% astazi. ING a oferit clientilor sai reduceri in valoare de 1 milioane de euro pana in 2018 prin platforma ING Bazar si este pe drumul cel bun si in anul 2019, in care estimam ca vom oferi reduceri de 1 milion de euro. De asemenea, Robert s-a implicat activ in procesul de end to-end-mobile onboarding.

Dar numele lui Robert Anghel va fi asociat, invariabil, cu realizarile din zona de plati mobile. ING Pay se numara printre primele solutii de plati mobile lansate in cadrul ING Group, in stransa colaborare cu grupul. Astazi, sunt efectuate aproape 1000 tranzactii prin ING Pay in fiecare ora, cumuland peste 4% din totalul tranzactiilor cu cardul de debit. Multumita lui Robert si a echipei sale, ne bucuram acum de platile mobile si pe dispozitivele iOS; lansarea

Apple Pay a fost intens asteptata de clientii ING si completeaza optiunile pe care le oferim pentru platile mobile, alaturi de serviciul ING Pay pentru utilizatorii de Android.

Sursa: ING Bank