Banca Transilvania da startul inscrierilor in programul de stagii de practica remunerate Fa primul pas spre o cariera de succes, in 11 centre universitare. Acesta este dedicat studentilor si masteranzilor care urmeaza profilul economic si IT.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de angajabilitate a 240 de studenti din regiunile Nord-Vest, Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia si Sud-Muntenia, prin participarea la programe de invatare la locul de munca. Proiectul isi propune sa mentina atentia si dorinta de implicare a studentilor, astfel stagiile de pregatire practica vin atat in ajutorul acestora, cat si al angajatorilor in vederea unei colaborari performante si de durata.

Fa primul pas spre o cariera de succes este un program finantat prin POCU 2014-2020, Cod MYSMIS 109166, Axa prioritara 6, Prioritatea de 10.iv, Obiectiv specific 6.13, 6.14 in parteneriat cu Clubul Intreprinzatorului Roman. Valoarea totala a proiectului este de 2.132.762,31 lei, iar valoarea cofinantarii UE este de 1.826.183,36 lei. Acesta se desfasoara in Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Oradea, Targoviste, Timisoara si Sibiu, in intervalul 7 iunie 2018 – 6 iunie 2020.

Detalii despre urmatorul stagiu, organizat in noiembrie – decembrie a.c. la BT, pentru studentii si masteranzii la profilul economic:
  • Vor avea ocazia sa invete banking - teorie si practica - de la echipa Bancii Transilvania, in cadrul sucursalelor, agentiior sau Sediului Central BT.
  • Durata stagiu de practica: 3 saptamani.
  • Cei care doresc sa aplice este necesar sa trimita CV-ul la adresa internship@btrl.ro pana in data de 31 octombrie a.c., inclusiv.
  • Interviul de selectie va avea loc la Banca Transilvania, in prima parte a lunii noiembrie a.c.
Solutiile concrete propuse in cadrul acestui proiect sunt: dezvoltarea de parteneriate intre angajatori si universitati, diseminarea de bune practici si informarea, consilierea si orientarea pentru cresterea ocuparii a minim 240 de studenti.

In iulie-septembrie a.c, 15 studenti au avut ocazia sa urmeze un stagiu de practica la Banca Transilvania, in cadrul directiilor IT si Transformare digitala, parte a programului Fa primul pas spre o cariera de succes.

Sursa: Banca Transilvania