Obligatiunile corporative emise de UniCredit Bank SA, membra a Grupului UniCredit, una dintre cele mai mari banci din Romania dupa active, au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe data de 7 august. Emisiunea de obligatiuni corporative a avut o valoare totala de 610 milioane de lei.

Peste 30 de investitori institutionali locali si internationali au subscris in cadrul ofertei de vanzare de obligatiuni derulata in perioada 17-21 iulie.

"Suntem incantati de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligatiuni si de interesul semnificativ manifestat de investitorii nostri. Ne propunem sa continuam diversificarea structurii noastre de finantare, iar in Romania suntem prima banca ce lanseaza noi structuri de care raspund nevoilor investitorilor calificati locali si sunt aliniate la caracteristicile si capacitatea economiei romanesti," a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank.

"Tranzactiile recente cu obligatiuni reprezinta un mesaj pozitiv transmis de Romania catre investitorii locali si internationali. Acest fapt arata ca piata de locala are capacitatea si intrumentele necesare sa absoarba tranzactii semnificative si ca a devenit una matura si efervescenta, atat cu emisiuni sau vanzari de actiuni, cat si cu emisiuni de obligatiuni," a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Emisiunea de obligatiuni corporative UniCredit Bank a fost structurata pe 3 clase, in transe de scadenta de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuala si avand cuponului variabila, respectiv:
  • pentru transa de scadenta de 3 ani, simbol UCB20, ROBOR 6LUNI +0,65%
  • pentru transa de scadenta de 5 ani, simbol UCB22, ROBOR 6LUNI +0,85%
  • pentru transa de scadenta de 7 ani, simbol UCB24, ROBOR 6LUNI +1,05%
Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SA.

Sursa: BVB