• Romania ocupa primul loc in randul indicilor principali ai pietelor de din Uniunea Europeana in functie de ritmul de crestere inregistrat in perioada ianuarie-noiembrie a acestui an: indicele BET are un avans de aproape 12%.
  • Adrian Tanase, CEO BVB: Pe radarul investitorilor, suntem o piata vizibila si atractiva in cadrul Uniunii Europene in functie de ritmul de crestere inregistrat pana acum in acest an. Lucram la imbunatatirea infrastructurii pietei si la cresterea gradului de educatie financiara in Romania.
  • Lucian Anghel, Presedinte BVB: Avem cea mai mare crestere din Uniunea Europeana si acest lucru nu este intamplator pentru ca majoritatea companiilor listate au raportat rezultate financiare bune, iar dividendele consistente acordate au generat o crestere a indicelui BET-TR cu 21% de la inceputul anului.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB), institutie fundamentala a pietei de , a incheiat primele 11 luni cu o crestere de 11,7% a indicelui BET, principalul indice al pietei de locale care include cele mai tranzactionate 15 companii. Cresterea inregistrata de din Romania este cea mai mare din randul pietelor de din Uniunea Europeana in functie de evolutia indicilor principali, potrivit datelor Reuters. La nivelul UE, doar cinci tari au avut indicii principali pe plus la finalul lunii noiembrie, iar Romania a fost singura piata care a inregistrat un avans de doua cifre.
 
Doar 5 piete de din Uniunea Europeana au incheiat pe plus perioada ianuarie-noiembrie 2018

BET (Romania)

11,76%

SBITOP (Slovenia)

2,17%

BUX (Ungaria)

1,86%

SAX (Slovacia)

1,34%

CYMAIN (Cipru)

0,84%

Sursa: BVB, Reuters

"Pe radarul investitorilor, suntem o piata vizibila si atractiva in cadrul Uniunii Europene in functie de ritmul de crestere inregistrat pana acum in acest an. Lucram la imbunatatirea infrastructurii pietei si la cresterea gradului de educatie financiara in Romania. Pe masura ce aceste doua componente de piata vor prinde contur si vor avea mai multa substanta, vom avea si lichiditate mult imbunatatita", a spus Adrian Tanase, CEO al BVB.
 
"Piata de din Romania a reusit sa se pastreze departe de turbulentele internationale care au afectat majoritatea pietelor de din Europa. Avem cea mai mare crestere din Uniunea Europeana si acest lucru nu este intamplator pentru ca majoritatea companiilor listate au raportat rezultate financiare bune, iar dividendele consistente acordate au generat o crestere a indicelui BET-TR cu 21% de la inceputul anului", a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Sursa: BVB