Comparati depozitele in functie de castigul real obtinut (dobanda, minus taxe / 10% si minus comisioane / de cont curent si retragere numerar in ziua scadentei) si DAE, pe FinZoom.ro, aici.
Nu "spargeti" depozitul inainte de termen fiindca pierdeti dobanda.
Daca vreti sa aveti oricand acces la bani...
Ce este DAE pentru Depozite?
DAE este Dobanda Anuala Reala pe care o obtin deponentii. Aceasta include, pe langa rata dobanzii nominale si celelalte comisioane si taxe asociate, care sunt platite de deponent pe toata durata perioadei depozitului si la scadenta acestuia.
De ce sa calculam DAE la...
Sumele economisite in depozite, conturi de economii si conturi curente (sume depuse si sume acumulate din dobanzi), in valoare de maximum 100.000 euro pe deponent, pe banca, sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).
In caz de faliment al unei banci, BNR anunta...
Costuri Cont Curent - Trebuie sa stim ca atunci cand mergem la banca sa facem un depozit, banca ne deschide un cont curent prin intermediul caruia depunem si retragem bani din depozit. Contul curent are propriile sale costuri: comision deschidere, comision administrare, comision retragere numerar ...
Este important sa tinem cont de costurile asociate constituirii unui depozit atunci cand alegem produsul cel mai bun de economisire.
Poate cele mai putin cunoscute sunt costurile contului curent pe care trebuie sa-l deschidem pentru a putea constitui un depozit:
Deschidere/inchidere cont curent;...
Primul lucru pe care trebuie sa-l retinem despre depozite este faptul ca a economisi nu inseamna a investi, prin urmare castigul (randamentul) obtinut prin economisire nu este unul foarte mare pentru ca riscul asumat este aproape zero (depozitele sunt garantate de stat pana in limita a 100.000 EUR...
Din punct de vedere al posibilitatii lichidarii depozitele se impart in doua categorii: depozitele la termen si depozitele la vedere.
Depozitele la termen pot fi retrase numai la atingerea maturitatii convenite prin contract. Spre exemplu un depozit pe o perioada de 3 luni nu poate fi retras decat...
Suma de bani sau hartii de valoare depuse spre pastrare la o banca sau la o institutie financiara si pentru care aceasta plateste deponentului o dobanda.
Ghid Depozite la Termen
Ce reprezinta depozitul bancar?
Care sunt diferente intre depozite la vedere si depozite la termen?
In ce moneda...