• Fundatia Dreptul la Educatie, in parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, a participat la initiativa internationala Global Money Week (GMW), cu un program desfasurat la OK Center intre 12-16 martie;
  • Trainerii fundatiei au sustinut cursuri interactive de educatie financiara pentru peste 280 de elevi de la 9 scoli din Capitala si din Deva. 
Fundatia Dreptul la Educatie a participat in premiera la Global Money Week (GMW), cu un program desfasurat in parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), la OK Center. Acesta este primul eveniment de amploare din industria financiara desfasurat in OK Center, la 5 luni de la lansarea centrului de educatie financiara.

In saptamana 12-16 martie, trainerii Fundatiei Dreptul la Educatie au sustinut cursuri interactive de educatie financiara pentru 160 de elevi de la 9 scoli din Bucuresti (68 elevi de scoala generala, respectiv 92 de liceeni) si 120 de copii din Deva (64 de scoala generala, alaturi de 56 de elevi ai Liceului Teoretic "Téglas Gábor"), cu ocazia Global Money Week (GMW).

Derulata sub egida Child & Youth Finance International (CYFI), una dintre cele mai importante organizatii mondiale care promoveaza educatia si responsabilitatea financiara in peste 140 de tari, GMW este o campanie anuala construita cu scopul de a inspira si invata tanara generatie despre gestionarea banilor, mijloacele de trai si spiritul antreprenorial.

Trainerii de la OK Center au avut obiectivul de a le oferi celor 280 de elevi cu care au interactionat o experienta placuta de educatie non-formala in domeniul financiar. Reactiile cursantilor au fost imbucuratoare, majoritatea aratandu-se incantati de "atmosfera confortabila, faptul ca totul a fost interactiv si trainerii foarte prietenosi", de faptul ca "activitatile interactive au fost de ajutor pentru a intelege anumiti termeni specifici", concluzionand ca " educatia financiara este mai importanta acum, dupa ce am participat la acest curs".

Sub sloganul "Money Matters Matter", elevii de scoala generala si liceu au invatat, intr-un cadru interactiv si dinamic, diferite concepte financiare in functie de varsta: gestionarea bugetului personal, corelarea riscului unei cu randamentul financiar, formarea de competente pentru un consum responsabil, notiuni despre produsele financiare existente pe piata bancara.

"Cel mai sigur si sustenabil mod de a asigura evolutia - personala, profesionala si, mai departe, sociala - este investitia in educatie. Este suficient sa ne ghidam dupa exemplele oferite de natiunile de succes ale lumii, ca sa ne convingem ca o societate responsabila porneste de la o educatie financiara temeinica. Aceasta este misiunea asumata de Fundatia Dreptul la Educatie inca din 2014 si ne bucura faptul ca la 5 luni de la lansarea OK Center, spatiul gazduieste programe de educatie si incluziune financiara esentiale, intr-o maniera accesibila, cu parteneri redutabili si rezultate excelente", a declarat László Diósi, Presedinte al Fundatiei Dreptul la Educatie si CEO OTP Bank Romania.

"Educatia financiara timpurie este fundamentala pentru formarea viitorilor consumatori de servicii financiare non-bancare. Dezvoltarea personala a fiecarui tanar in acest domeniu influenteaza in perspectiva dezvoltarea pietelor in ansamblu. Ne vom asuma in continuare un rol activ in realizarea si promovarea programelor si proiectelor educationale, care fac posibila asimilarea de informatii si notiuni noi ce vor conduce la o mai buna intelegere a mecanismelor si conceptelor financiare", a declarat Presedintele ASF, Leonardo Badea.

Toate modulele, atat cele dedicate elevilor de liceu, cat si celor de scoala generala, au avut acelasi obiectiv: traducerea unor concepte financiare, aparent abstracte, prin metodologia Edutainment si metode de invatare complementare: munca in echipa, planificarea pe termen lung si asumarea riscului.

Sursa: OTP Bank