Acum, cand soarele de toamna ne zambeste din ce in ce mai timid si emotiile ne cuprind visand la inca o vara ca in povesti, nu e momentul sa fim nostalgici, ci… este timpul sa ne bucuram de aparitia unui nou numar al revistei de educatie financiara care ne va delecta in zilele in care vremea nu este tocmai prietenoasa cu noi…

Bucuria incepe cu….educatia

Cu totii stim ca educatia pe care le-o oferim celor mici este unul dintre pilonii de baza ai formarii lor ca adulti responsabili si ca in copilarie informatiile sunt asimilate atat de usor doar jucandu-se, joaca fiind cel mai important instrument.

Specialistii afirma ca educatia financiara trebuie pornita de la varste fragede, iar prin optionalul introdus in scoli inca din anul 2013 s-a facut un prim pas catre o lume altfel, dorindu-se punerea bazelor unui stil de viata nou, chibzuit, responsabil, care nu incurajeaza consumul, nici creditarea, ci economisirea.

Vestile bune nu au intarziat sa apara.

Incepand cu anul scolar 2017-2018 educatia financiara se preda si la gimnaziu. Mai multe detalii despre acest subiect privind educatia financiara, dar si despre "Kids – o afacere de succes" puteti afla in primele pagini ale revistei.

Citeste si: Hai la joc cu Alexandra si Ionut!

Revista continua cu o mica istorie despre cum au facut cunostinta elevii unei scoli cu manualele de educatie financiara, dar si ce a urmat.

Online este atat de usor….

Rasfoind paginile revistei puteti afla despre PayU, un furnizor global de servicii de plata pentru companii, dar si ce este o plata online, cum se poate face si de ce este bine sa platim online.

Despre ROBOR si credite

Daca sunteti curiosi sa descoperiti informatii despre ROBOR, studiati sectiunea Abecedar financiar a revistei . Aici puteti afla ce este ROBOR, cum este stabilit, care sunt principalii factori care il influenteaza, care este rolul Bancii Nationale a Romaniei pe piata monetara interbancara, dar si cum a evoluat ROBOR dupa criza si cand se va opri trendul ascendent.

"Creditul, un rau necesar?"

In sectiunea Educatie financiara a revistei aflati raspunsul la aceasta intrebare.

Istorie bancara

Povestile ne plac, la orice varsta am fi, asa ca… acum este momentul sa pasim pe taramuri istorice si aflam despre Visarion Roman si primii pasi in activitatea bancara romaneasca. Totul se afla in paginile revistei de Educatie financiara.

Revista se incheie cu impresii ale invatatorilor, elevilor si parintilor despre educatia financiara.

Va dorim lectura placuta!