Vacanta nu inseamna doar clipe magice petrecute alaturi de cei dragi, ci tot ceea ce te poate face fericit. De aceea, pentru momentele in care vreti sa va delectati, va propunem sa rasfoiti noul numar al Revistei de Educatie Financiara.

Educatia a fost si va ramane unul dintre cele mai importante lucruri cu care putem schimba lumea.

Din primele pagini ale revistei puteti afla cateva aspecte despre educatia financiara si autonomia individuala.

In sectiunea Abecedar financiar puteti descoperi o serie de informatii despre serviciile bancare digitale, care este diferenta dintre serviciile bancare traditionale si cele digitale, dar si care sunt beneficiile Internet si Mobile Bankingului.

Economiile, o provocare?

Economiile sunt importante pentru fiecare dintre noi, si, daca tot se afla la in depozitele bancare, este important sa aflati si despre FGDB (Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare). Acesta intervine in situatia in care, din diverse motive, o nu mai poate returna deponentilor banii incredintati si nici aferenta. In astfel de cazuri, FGDB plateste compensatii. Detalii puteti afla din sectiunea Educatie financiara a revistei.

Istoria… o comoara nepretuita

Orice calatorie este frumoasa, dar ea devine cu totul fascinanta atunci cand descoperi lucruri la care nu poate ajunge oricine. Faceti un popas pentru a descoperi cine era Craiul aurului din Apuseni.

Centenarul, un an cu importanta majora

In perioada 22-26 octombrie 2018, CEC Bank si Fundatia Lufkin pentru Antreprenoriat si Migratie ("FLAME") au derulat primul Proiect de Educatie Financiara pentru copiii migrantilor romani din mai multe scoli din Spania, sub egida Anului Centenar 2018. Detalii gasiti in revista.

Educatia nu este importanta doar intr-un an cu semnificatie istorica, ci tot timpul, pentru ca doar prin cunoasterea conceptelor financiare copiii de azi pot deveni adultii responsabili din punct de vedere financiar ai zilei de maine.

Ca o continuitate in studiul disciplinei de educatie financiara in ciclul primar, in luna decembrie a acestui an a fost lansat manualul de educatie financiara pentru elevii de gimnaziu.

In revista sunt mentionate evenimente de educatie financiara (Simpozion judetean, Simpozion global) avand ca teme principale educatia financiara. Totodata sunt prezentate si o serie de activitati desfasurate in gradinite si scoli, dar si impresii ale profesorilor despre impactul studierii disciplinei optionale in acest domeniu.

Pana la aparitia numarului viitor, va dorim lectura minunata si o vacanta linistita!