Academia de Studii Economice din Bucuresti anunta finalizarea programului integrat de consiliere si orientare profesionala a studentilor universitatii, care fac parte din grupul tinta al proiectului "Studentii de azi, profesionistii de maine", Contract nr. POSDRU/160/2.1/S/137280, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in oameni".

Performantele obtinute de universitate in cadrul proiectului vor fi prezentate cu ocazia conferintei finale, ce va avea loc in data de 22 octombrie 2015, ora 10.30, in sala Robert Schuman (cladirea "Ion N. Angelescu", etaj 2) a Academiei de Studii Economice, din Piata Romana nr. 6, Sector 1, Bucuresti. Evenimentul este organizat cu scopul global de a analiza importanta implementarii proiectelor accesate din europene pentru dezvoltarea resursei umane, cu accent pe imbunatatirea potentialului de angajabilitate al studentilor participanti la programe de consiliere si orientare profesionala.

La conferinta vor participa: prorectorul universitatii responsabil cu relatiile interinstitutionale si cu mediul economico-social; reprezentantul Gi Group Staffing Company, unul din liderii europeni in dezvoltarea si implementarea serviciilor de resurse umane; echipa de management si implementare a proiectului din cadrul ASE Bucuresti; precum si studenti din grupul tinta care au beneficiat de servicii de consiliere in cariera si de vizite la companii cu activitate in mediul de afaceri local.

In calitate de partener la implementarea proiectului "Studentii de azi, profesionistii de maine", Academia de Studii Economice din Bucuresti si-a indeplinit, cu succes, indicatorii de performanta asumati, obtinand urmatoarele rezultate: cresterea adaptabilitatii la cerintele pietei muncii pentru un numar total de 295 studenti ai universitatii, prin oferirea de servicii de consiliere si orientare profesionala; construirea planului individual de dezvoltare profesionala pentru un numar de 50 beneficiari ai proiectului, care au participat la etapa aprofundata a consilierii si orientarii profesionale; incheierea unui numar de 16 parteneriate cu companii relevante pentru specializarile de la care provin membrii grupului tinta; dobandirea de cunostinte privind modul de organizare si functionare a unor entitati economice de catre 295 studenti, ca urmare a participarii acestora la vizite de studiu la agenti economici reali; dezvoltarea capacitatii institutionale de a furniza servicii de consiliere si orientare profesionala pentru proprii studenti, datorita transferului de know-how de la partenerul privat, Gi Group Staffing Company, pe durata desfasurarii programului.

Grupul tinta al ASE Bucuresti a fost constituit din studenti, de la ciclurie de licenta si masterat, care isi desfasoara studiile in cadrul facultatilor: Administratea Afacerilor cu predare in limbi straine (48 studenti); Business si Turism (21 studenti); Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (8 studenti); Contabilitate si Informatica de Gestiune (98 studenti); Economie Agroalimentara si a Mediului (9 studenti); Economie Teoretica si Aplicata (47 studenti); Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (49 studenti); Marketing (15 studenti).

Dezvoltarea aptitudinilor de munca in randul studentilor s-a realizat prin participarea acestora la un set de activitati adaptate in functie de profil, implicand: conferinte de management al carierei, sesiuni de evaluare generica a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifica a aptitudinilor si construire a planului de dezvoltare profesionala, vizite de studiu la companii, conferinte dedicate dezvoltarii durabile si tehnologiei informatiilor si a comunicatiilor, sesiuni de formare a abilitatilor transversale (comunicare, lucrul in echipa, negociere, management, scrierea cv-ului si prezentarea la interviu).

Pe parcursul perioadei de desfasurare a proiectului, studentii din grupul tinta ASE au avut oportunitatea de a lucra cu specialistii in consiliere si orientare in cariera ai partenerului Gi Group, de a se familiariza cu mediul de lucru din cadrul companiilor si de a interactiona cu reprezentantii unor angajatori de top, printre care: Oracle Romania, Centrul de Servicii de Business al Hewlett-Packard in Romania, Athénée Palace Hilton Bucharest, Telekom Romania Communications, British American Tobacco Romania etc.

Proiectul "Studentii de azi, profesionistii de maine" a fost coordonat de catre Universitatea de Vest din Timisoara si realizat in parteneriat cu S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucuresti, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

Sursa: Comunicat de presa ASE