Alpha Bank Romania in parteneriat cu Asociatia pentru promovarea performantei in educatie (APPE) si dezvoltatorul Tara Interactive lanseaza "KIDS - o afacere de succes", aplicatie dedicata prescolarilor si elevilor de scoala primara pentru a-i ajuta sa invete si sa practice concepte financiare.

"KIDS - o afacere de succes este o combinatie de jocuri educationale, rezolvarea problemelor si chestionare. Intr-o maniera placuta si utila, continutul educational al aplicatiei aduce in atentia copiilor diferite principii financiare, cum ar fi economisirea, gestionarea inteleapta a cheltuielilor, sau stabilirea de obiective.

Prin joc si distractie, copiii vor descoperi, printre altele, ce inseamna sa gestioneze banii, sa cumpere materiale si sa plateasca cheltuielile. In functie de cati bani vor cheltui, vor putea vinde si economisi. Pe masura ce isi dezvolta afacerea, vor trebui sa-si gestioneze cheltuielile si sa faca profit. Trecand la nivelul superior al jocului, copiii vor invata sa construiasca si sa conduca o afacere de succes, sa creasca productia, sa vanda si sa faca . dar si sa utilizeze servicii bancare; ei vor putea sa deschida un cont, sa faca depozite sau sa ia , sa-l plateasca.

"Educatia este una dintre cele mai importante teme in dinamica timpurilor noastre. Investitia in educatia copiilor nostri este cel mai sigur mod de a le securiza viitorul, chiar daca este un ciclu lung ce necesita atentie si dedicatie. Traim intr-o lume din ce in ce mai complexa atat din punct de vedere al avansului tehnologic, cat si al instrumentelor si nevoilor financiare. Este, astfel, de datoria noastra sa le punem la dispozitie toate instrumentele necesare intergrarii conceptelor financiare intr-un mod cat mai facil.", a declarat dl Sergiu Orpescu, Presedinte Executiv, Alpha Bank Romania.

"Educatia financiara reprezinta inovatie in educatie prin metodele si tehnicile moderne de predare utilizate, prin dezvoltarea creativitatii si gandirii logico-matematice la elevi, prin imbinarea formalului cu non-formalul si prin interdisciplinaritatea materiei de studiu (sunt imbinate notiuni de matematica financiara, limba romana, desen, istorie, geografie, comunicare, antreprenoriat etc). Prin predarea educatiei financiare in scolile din Romania, urmarim aplicarea celor mai bune practici din Uniunea Europeana (recomandate atat de OECD, cat si de BCE) cum ar fi: utilizarea aplicatiilor informatice pe teme economice (gamification) sau digitalizarea manualelor in vederea formarii noii generatii si in vederea cultivarii respectului fata de munca, bani, persoane si institutii." a declarat Ligia Georgescu-Golosoiu, Presedinte APPE.

"Kids – o afacere de success" a venit din dorinta noastra, ca parinti, de a contribui la educatia financiara a copiilor prin joc. Inspirat de fetitele mele, am creat si dezvoltat impreuna cu echipa de la TARA interactive aceasta aplicatie care sa reproduca situatii de viata si sa vina, astfel, cat mai firesc, cu primele notiuni de educatie financiara si antreprenoriat, la scoala sau acasa", a declarat Vlad Lepadatu, Director General, TARA Interactive.

Aplicatia este disponibila pentru descarcare pe iOS, Android din paginile dedicate aplicatiilor, dar si de pe www.alphabank.ro si www.appe.ro .

Sursa: APPE