Emotia, nerabdarea, dorinta de cunoastere si curiozitatea de a patrunde pe un teritoriu necunoscut sunt doar cateva dintre cuvintele care descriu ceea ce se citea pe fetele elevilor de la Scoala Elena Vacarescu din Bucuresti in penultima zi de scoala, inainte de mult asteptata vacanta de iarna.

Aceasta zi, cu siguranta, va ramane in mintea copiilor de clasa intai care au participat la o lectie deschisa de educatie financiara, o lectie cu totul altfel fata de cele de pana acum.

Lansarea jocului de educatie financiara a facut ca pentru prima data cei mici sa faca cunostinta cu Alexandra si Ionut, eroii jocului "Kids- o afacere de succes" si sa vada efectiv cum pot obtine profit din munca lor daca iau decizii responsabile la momentul potrivit.

Recent, jocul a fost omogat de Ministerul Educatiei Nationale.

De acum, tot mai multi prescolari sau copii din ciclul primar au posibilitatea de a-si fundamenta cunostintele de educatie financiara, simuland prin intermediul aplicatiei "Kids - o afacere de succes", lansata de Alpha Bank, in parteneriat cu Asociatia pentru promovarea performantei in educatie (APPE) si dezvoltatorul Tara Interactive, cele mai importante aspecte din viata reala a unui antreprenor (sa faca rost de bani pentru a-si deschide o afacere, sa gestioneze responsabil bugetul pentru a cumpara materiale, a plati chiria spatiului, salariile sau datoriile la banca, sa invete sa-si vanda produsele obtinute la cel mai bun pret pentru ca activitatea lor sa fie rentabila).

Citeste si: De azi, sa ai afaceri este mai usor ... Aplicatia pe mobil "KIDS – o afacere de succes" iti vine-n ajutor!

Ligia Georgescu-Golosoiu, presedinte APPE, afirma: "Educatia prin joc este cea mai buna modalitate de a exersa capacitatea copiilor de a lua decizii, o parte importanta in viata fiecaruia. Jucandu-se, copiii pot sa-si dezvolte abilitati esentiale, creativitea si gandirea logico-matematica, prin imbinarea formalului cu non-formalul si prin interdisciplinaritatea materiei de studiu. Invatand sa ia decizii intr-un mod distractiv, copiii devin mai responsabili cu banii pentru care ei muncesc sa ii obtina in cadrul jocului <<Kids- o afacere de succes>>."

Copiii au demonstrat inca o data ca tot ceea ce au invatat de la parinti le-a fost de ajutor in momentul in care au fost pusi in situatia de a raspunde unor intrebari in timpul jocului pentru a acumula sume noi de bani. Pentru acesti copii, dar si pentru multi altii care vor avea ocazia sa studieze optionalul de Educatie financiara, Alexandra si Ionut, nu vor fi doar eroii principali care ii vor insoti pe micuti in calatoria lor in lumea afacerilor, ci si o sursa de inspiratie pentru a raspunde provocarii de a explora caile necunoscute, dar fascinante, ale unei "afaceri de succes" si a disemina informatiile acumulate altor copii de varsta lor, prieteni, parinti sau bunici.

Pentru detalii privind descarcarea aplicatiei cititi articolul
Hai la joc cu Alexandra si Ionut!.