Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat oficial a treia etapa a programului educational "Fluent in Finante" impreuna cu cinci dintre cele mai prestigioase universitati din Romania: Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir". Bursa de Valori Bucuresti, impreuna cu partenerii sai din acest proiect – BT Securities, Estinvest, IFB Finwest, BRK Financial Group si OTP Asset Management, vor sustine seminarii gratuite in universitati, pentru cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste administrarea finantelor personale.

Prin participarea la seminariile "Fluent in Finante", se vor dobandi abilitati si cunostinte suplimentare in ce priveste administrarea banilor, importanta acumularii averii si investitiile la .

Seminariile gratuite se vor desfasura in perioada martie-mai si octombrie-decembrie 2016, fiecare cu o durata de doua ore si vor fi sustinute de lectori din partea Bursei de Valori Bucuresti si a partenerilor din program. Prin aceasta noua etapa, Bursa de Valori Bucuresti isi propune sa atraga intre 500 si 1.000 de studenti, care sa ia parte la seminarii.

"Fluent in Finante" este unul dintre cele mai importante proiecte ale Bursei de Valori Bucuresti care isi propune sa sustina demersurile pentru cresterea gradului de educatie financiara in Romania. Noi, Bursa de Valori Bucuresti, suntem foarte mandri sa fim implicati in proiecte pentru romani – incepand de la copii si elevi, continuand cu studenti si ajungand la persoanele mature, prin seminariile organizate la sediul corporatiilor, dar si destinate oamenilor, indiferent de locul de munca", a declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti.

"Prezenta foarte ridicata a studentilor Facultatii de Management din SNSPA la lansarea programului "Fluent in Finante" si la alte seminarii anterioare organizate in comun de facultatea noastra si BVB arata interes pentru educatie financiara si aplecare catre acest domeniu. Putem astfel spera la un efect pozitiv multiplicator care sa ajute Bursa de Valori Bucuresti in efortul de crestere a finantarii economiei nationale ca element ce favorizeaza dezvoltarea sustenabila la nivel national", a declarat Florina Pinzaru, Decan, Facultatea de Management, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

"Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" saluta initiativa Bursei de Valori Bucuresti, de a constientiza in randul populatiei, prin programul "Fluent in Finante", necesitatea formarii competentelor si abilitatilor privind administrarea finantelor proprii. Deja au fost stabilite datele in care se vor organiza seminariile in cadrul universitatii noastre. In urma acestor intalniri la care vor participa studentii si cadrele didactice, vom realiza o evaluare cu scopul de a mentine si dezvolta acest parteneriat sub diferite forme", a declarat Marinella Turdean, Pro-rector, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir".

"Ne bucuram ca avem ocazia sa continuam parteneriatul nostru cu Bursa de Valori Bucuresti, pentru extinderea initiativei "Fluent in Finante". Ca banca a oamenilor intreprinzatori, credem ca intelegerea instrumentelor financiare si a pietei de contribuie in mod esential la succesul pe termen lung al afacerilor locale", a spus Radu Hanga, Director Strategie-Coordonare Grup, Banca Transilvania.

"Educatia financiara este un proces de lunga durata, dar care, in timp, va fi benefic atat pentru populatie, cat si pentru companiile care activeaza in domeniul financiar. Acest proces va avea un impact pozitiv asupra calitatii vietii oamenilor, indiferent daca vorbim de intelegerea unor produse de creditare sau de economisire/investitii. Cu cat produsele devin mai complexe, cu atat este nevoie de mai multe cunostinte financiare si aici intervenim noi, de fiecare data cand este posibil, si ne asumam rolul de cultivator al educatiei financiare", a declarat Dan Popovici, Director General OTP Asset Management Romania.

Programul "Fluent in Finante" a inceput in iulie 2015 si a fost dedicat in prima etapa angajatilor din companii. Peste 1.500 de persoane au luat parte la seminarii si au invatat notiunile de baza ale pietelor de . La finalul anului trecut, Bursa de Valori Bucuresti a lansat "Fluent in Finante 2.0", care a extins programul initial "Fluent in Finante", cu seminarii educationale adresate oamenilor obisnuiti, indiferent de angajatorul lor. In total, aproximativ 500 de persoane au participat la intalnirile din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara. Urmatoarele seminarii vor avea loc in Sibiu (12 aprilie), Iasi (18 mai) si Oradea (7 iunie).

Sursa: Comunicat de presa Bursa de Valori Bucuresti