Cand citim o poveste suntem alaturi de personajele favorite, visam si traim alaturi de ele cele mai frumoase momente, alegem sa ne comportam ca ele sau invatam sa evitam ceea ce este gresit.

Luna septembrie a adus surprize celor aflati duminica seara in parcul Kisseleff pentru ca atat cei mici cat si cei mari s-au putut bucura de lansarea cartii de Educatie financiara: "Maruntila si Bancnotila".

Cartea se adreseaza copiilor intre 3 si 9 ani. Este o poveste atractiva ce poate fi citita celor mici de catre parinti, in timp ce copiii mai mari pot descoperi singuri invataminte din domeniul financiar, utile pentru viitor .

Cine sunt Maruntila si Bancnotila? De unde vine numele personajelor principale?

"Maruntila, vine din ideea de a strange bani marunti (monede), bani putini. Desi nu ne permitem foarte mult putem sa incepem cu putin si fiind constanti putem sa stangem si sa ajungem acolo unde ne dorim.

Bancnotila vine din ideea ca cei care au multi bani, daca nu au grija de ei, la finele zilei nu obtin nimic"
, spunea Roxana Bucur, autoarea cartii.

Povestea este realizata nu numai pentru copii. Ea se adreseaza atat copiilor cat si adultilor, in ideea ca principiile se pot folosi de a doua zi pentru a obtine ceea ce isi doresc si parintii pentru copiii lor.

"Cartea are un potential extrem de mare de a educa financiar copiii (...) Sper ca lucrul realizat impreuna sa ii ajute pe cei mici sa devina niste maturi mult mai constienti din punct vedere financiar decat am fost foarte multi dintre noi sau din generatiile noastre", afirma Doriana Marasoiu, graficianul cartii.

Citeste si: Maruntila si Bancnotila, nu doar o poveste care incepe cu "A fost odata"

Daca vreti sa aflati intreaga poveste a lui Maruntila si Bancnotila, lecturati cartea si aplicati in viata reala ceea ce veti descoperi acolo.