Creati un ghid video despre cea mai interesanta excursie scolara in Europa cu clasa dvs. si predati elevilor dvs. totul despre planificarea bugetului.

Introducere

In prezent, adolescentii se lovesc de probleme financiare din diverse motive: tarife de telefonie mobila, alimente si transport catre scoala, cheltuieli pentru studiu sau pentru relaxare. Dar cum planuiesc tinerii sa cheltuie sau sa economiseasca banii proprii?

Organizarea unei excursii scolare ar reprezenta o modalitate excelenta prin care tinerii sa se familiarizeze cu planificarea bugetului si sa inteleaga valoarea banilor. Pentru aceasta editie a concursului interscolar Consumer Classroom, invitam profesorii si elevii sa dezvolte un ghid video pentru organizarea unei excursii scolare in strainatate cu un buget eficient din punct de vedere al costurilor. Acest ghid video va oferi un set de bune practici pentru planificarea bugetului si va sugera cele mai bune optiuni in ceea ce priveste pretul si sustenabilitatea atunci cand se fac rezervari pentru o excursie scolara, concentrandu-se pe diversele aspecte pe care le presupune aceasta activitate.

Doriti sa castigati echipament pentru scoala dvs.? In acest an, Concursul interscolar va premia cele 10 proiecte selectate:
  • Proiectul castigator al locului 1 va primi echipament scolar in valoare de pana la 6 000 EUR, care va fi impartit in mod egal intre cele 2 scoli castigatoare (3 000 EUR pentru fiecare scoala);
  • Proiectul castigator al locului 2 va primi echipament scolar in valoare de pana la 4 000 EUR, care va fi impartit in mod egal intre cele 2 scoli castigatoare (2 000 EUR pentru fiecare scoala);
  • Proiectele selectate pentru locurile 3 - 10 vor primi echipament scolar in valoare de pana la 1 000 EUR pentru fiecare scoala.
Intrati in parteneriat cu o alta scoala din Europa si luati parte la concursul interscolar Consumer Classroom 2018!

Formularul de inscriere va fi disponibil din 1 mai pana in 15 octombrie 2018.

Reguli
1. Formati o echipa de proiect cu o alta clasa/scoala din Europa. Echipa de proiect trebuie sa fie formata din doua clase/grupe din tari UE diferite. Nu aveti dreptul de a participa fara cel putin o scoala partenera dintr-un stat membru al Uniunii Europene. Daca aveti nevoie de ajutor in gasirea unui partener de proiect, puteti face urmatoarele:
a. Manifestati-va interesul cu privire la Concursul interscolar 2018, Subiect in forumul Consumer Classroom;
b. Vizualizati si contactati alti profesori prin baza de date cu profesori Consumer Classroom;
c. Utilizati instrumentul nostru privind proiectele interscolare pentru a propune ideea dvs. de proiect altor profesori
2. Odata ce echipa de proiect este formata, cele 2 scoli/clase trebuie sa colaboreze pentru a dezvolta si a remite un ghid video pentru organizarea unei excursii scolare in strainatate cu un buget eficient din punct de vedere al costurilor. Clipurile video pot fi remise in oricare dintre limbile oficiale ale UE. Elevii din ambele clase, cu ajutorul profesorilor, vor trebui sa faca urmatoarele:
a. Sa decida destinatia excursiei scolare in strainatate
b. Sa reflecteze asupra diverselor aspecte legate de organizarea unei excursii scolare sustenabile, alegand modalitati eficiente din punct de vedere al costurilor si prietenoase cu mediul pentru organizarea logisticii aferente excursiei, cum ar fi: optiuni si costuri ale calatoriei pana la destinatie, optiuni si costuri pentru cazare, cheltuieli pentru mancare si activitati, asigurare de calatorie, metode de plata utilizate, impactul in ceea ce priveste sustenabilitatea (amprenta ecologica).
c. Sa colaboreze pentru a dezvolta un ghid video pentru profesori si elevi, care descrie planul de buget si ofera sfaturi utile pentru o excursie scolara sustenabila si cu costuri reduse in strainatate. Este de preferat ca clipul video sa aiba urmatoarele specificatii tehnice:
Durata: circa 10-15 minute;
Format ecran: HD 720p (1280x720p);
Format export: .mp4
3. Proiectul dvs. video trebuie remis pana in data de 15 octombrie 2018 la miezul noptii (Ora Europei Centrale).
4. Pastrati clipul video original in formatul primar. Proiectele selectate vor fi rugate sa trimita clipul video original echipei Consumer Classroom.

Evaluarea juriului

Fiecare proiect va fi publicat pe site-ul web Consumer Classroom si evaluat de un juriu format din 8 experti europeni in educatie, educatie financiara si/sau politici privind consumatorii, intre 17 si 29 octombrie 2018. Juriul va avea o reprezentare geografica si de gen echilibrata. Fiecare membru al juriului va evalua clipul video remis in functie de urmatoarele criterii:

1) Cat de bine abordeaza clipul video tema concursului? (intre 0 si 10 puncte)
2) Cum este bugetul planificat pentru excursia scolara eficient din punct de vedere al costurilor? (intre 0 si 10 puncte)
3) Ia in considerare ghidul video impactul excursiei scolare asupra sustenabilitatii? (intre 0 si 10 puncte)
4) Ofera ghidul video sfaturi utile pentru profesori si elevi? (intre 0 si 10 puncte)
5) Creativitatea clipului video (intre 0 si 10 puncte)

Astfel, fiecare proiect poate obtine un punctaj intre 0 si 50. Proiectul cu cel mai ridicat punctaj castiga.

Premiu

Dupa evaluarea juriului, echipa castigatoare va fi anuntata la finalul lunii octombrie 2018. Echipa castigatoare va fi premiata cu cate un echipament pentru fiecare scoala participanta, format din:
  • Proiectul castigator al locului 1 va primi echipament scolar in valoare de pana la 6 000 EUR, care va fi impartit in mod egal intre cele 2 scoli castigatoare (3 000 EUR pentru fiecare scoala);
  • Proiectul castigator al locului 2 va primi echipament scolar in valoare de pana la 4 000 EUR, care va fi impartit in mod egal intre cele 2 scoli castigatoare (2 000 EUR pentru fiecare scoala);
  • Proiectele selectate pentru locurile 3 - 10 vor primi echipament scolar in valoare de pana la 1 000 EUR pentru fiecare scoala.
Cum sa intri in competitie?

Remiteti proiectul dvs. completand formularul de inscriere online. Formularul de inscriere va fi disponibil din 1 mai pana in 15 octombrie 2018. Trebuie remis un singur formular de inscriere pentru fiecare proiect, cu informatii incluse pentru ambele scoli/clase participante. Fiecare proiect inscris trebuie sa includa:
  • o lista cu membrii echipei de proiect din ambele clase (profesori si elevi), certificata de directorul scolii;
  • o scurta descriere a clipului video si a colaborarii care a avut loc intre cele 2 scoli (in limba engleza);
  •  ghidul video. Pentru a va remite clipul video, mai intai incarcati-l pe Youtube sau pe Vimeo. Apoi inserati linkul Youtube sau Vimeo public al clipului video in formularul de inscriere.
Daca aveti nevoie de ajutor pentru gasirea unui partener sau pentru remiterea proiectului, contactati-ne la adresa ISC@consumerclassroom.eu. Expertii nostri nationali va stau la dispozitie!