Nu este usor sa fii un om de succes, dar un lucru este sigur: cunostintele de educatie fianciara dobandite inca de la varste fragede te vor calauzi in drumul tau pentru realizarea celui mai frumos vis.

Sa dobandesti notiuni elementare de educatie financiara doar prin intermediul unui joc este o adevarata provocare, nu doar un vis care credeai ca nu va deveni niciodata realitate.

De acum, prescolarii sau copiii din ciclul primar au posibilitatea de a-si fundamenta cunostintele de educatie financiara, simuland prin intermediul aplicatiei "Kids - o afacere de succes", lansata de Alpha Bank, in parteneriat cu Asociatia pentru promovarea performantei in educatie (APPE) si dezvoltatorul Tara Interactive, cele mai importante aspecte din viata reala a unui antreprenor (sa faca un pentru a-si deschide o afacere, sa gestioneze responsabil bugetul pentru a cumpara materiale, a plati chiria spatiului, salariile sau datoriile la banca).

Citeste si: Alpha Bank Romania, Appe si Tara Interactive lanzeaza "Kids - o afacere de succes" - aplicatie dedicata educatiei financiare a copiilor

Ligia Georgescu-Golosoiu, presedinte APPE, afirma: "Educatia prin joc este cea mai buna modalitate de a exersa capacitatea copiilor de a lua decizii, o parte importanta in viata fiecaruia. Jucandu-se, copiii pot sa-si dezvolte abilitati esentiale, creativitea si gandirea logico-matematica, prin imbinarea formalului cu non-formalul si prin interdisciplinaritatea materiei de studiu. Invatand sa ia decizii intr-un mod distractiv, copiii devin mai responsabili cu banii pentru care ei muncesc sa ii obtina in cadrul jocului "Kids- o afacere de succes"."

Alexandra si Ionut, eroii principali, ii vor insoti pe micuti in calatoria lor in lumea afacerilor.

Si ... cum de la idee la succes nu este decat un singur pas, va provocam sa explorati caile necunoscute dar fascinante ale unei "afaceri de succes".

Pentru detalii privind descarcarea aplicatiei cititi articolul Hai la joc cu Alexandra si Ionut!.