Pentru unii toamna este cel mai frumos anotimp, este timpul cand culegi roadele muncii din intregul an, pentru elevi inseamna un nou inceput, iar pentru cei interesati de dezvoltare personala este momentul cand apare un nou numar al revistei de educatie financiara.

Pas cu pas si facem un popas…

Revista incepe cu un titlu interesant "La judecata banilor". Va invitam sa lecturati editorialul pentru a decoperi diferentele culturale legate de bani.

"Cunoasterea este prin ea insasi putere", spunea Francis Bacon. Pornind de la cele cele spuse de acesta, astazi putem vedea care este puterea educatiei financiare, inceputa cu pasi timizi in anul 2013.

Mai multe detalii gasiti in articolul "Puterea educatiei financiare".

Puteti citi alte informatii interesante in celelate numere ale Revistei Educatia Financiara pe Intelesul Tuturor.

Istoria...o aminitire ce inca nu s-a sters

Stiati ca la inceputul veacului al XIX-lea Clujul era un targ provincial al imperiului Habsburgic in care nu exista nici macar un bancher? Acum, s-au implinit deja 100 de ani de la decizia de infiintare a unei agentii a Bancii Nationale a Romaniei la Cluj. Puteti decoperi intreaga poveste din paginile revistei in sectiunea Istorie bancara.

Despre concurenta se vorbeste tot timpul si peste tot: la scoala, la serviciu etc. Cum stau lucrurile in ceea ce priveste concurenta in lumea economica? Este concurenta motorul inovatiei? Care sunt formele de concurenta imperfecta? Raspunsul la aceste intrebari, dar si multe alte lucruri interesante veti gasi in paginile revistei.

Tehnologia, un pas spre inovare

Traim in era tehnologiei, era in care lucrurile se schimba rapid. Comunicarea s-a modificat radical, iar digitalizarea este tot mai prezenta in vietile noastre sau in interactiunea cu bancile. Este open banking drumul catre digitalizare? Ce se schimba? Daca v-am facut curiosi, va invitam sa vedeti cum stau lucrurile studiind revista.

Schimbare, noutate, atractivitate sau inovatie sunt cuvintele care ar descrie cel mai bine termenul de digitalizare.

Asadar, intr-o lume aflata in continua schimbare, vechile metode de predare-invatare, continutul de redare a informatiilor trebuie adaptate cerintelor noilor generatii de copii, nativii digitali, cei care utilizeaza aplicatiile informatice ca si cum ar respira sau ar bea apa.

Acum este posibil. Cartile "De la joc... la educatie financiara" prind viata si in lumea digitala cu ajutorul platformei educationale "LIVRESQ", care isi propune sistematizarea si transformarea continutului educational in continut digital interactiv. Detalii gasiti doar in paginile revistei.

Educatia o prioritate pentru noi

De cand avem nevoie de educatie financiara? Este educatia financiara primul si cel mai important pas al managementului financiar? Exista vreo legatura intre ce se intampla intr-o familie si intr-o fabrica cu un management financiar? La toate aceste intrebari gasiti raspunsuri doar citind.

Revista se incheie cu opinii ale profesorilor despre optionalul de educatie financiara, despre scopul si impactul acestuia.

Va invitam sa lecturati revista pentru ca impreuna sa construim o lume mai educata din punct de vedere financiar. Doar impreuna putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim intr-o lume care la ora actuala se confrunta cu multe probleme sociale si economice din cauza gestionarii necorespunzatoare a finantelor.