Copiii sunt mereu fascinati de povesti, dar in mod special de cele care incep cu "A fost odata". Motivul principal este nu doar pentru ca pasesti incetisor intr-o noua lume de vis in care sunt de ajuns doar cateva cuvinte pentru a da timpul inapoi, dupa care te intorci la realitate, ci pentru ca mintea se poate juca cu orice personaj si imaginatia este descatusata.

Nimic nu este mai frumos decat sa patrunzi intr-un timp si spatiu mistic, in care totul este posibil. Fiecare pagina a povestii te captiveaza, iar mintea poate hoinari pe taramuri nebanuite, tocmai in "Regatul Sa Facem", alaturi de Regele "Bogatas", Regina "Prosperitate" si cei doi baieti "Maruntila" si "Bancnotila".

Daca vreti sa aflati povestea "Regatului Sa Facem", in care toata lumea munceste pentru a face haine, incaltaminte, case si multe altele si unde nimeni nu se plictiseste, va invitam la lectura. Este minunat atunci cand toata lumea lucreaza pentru acelasi scop, insa fiecare dupa puterea si propriile dorinte.

Sa facem cunostinta…

Stim ca si tu esti un copil si ca iti doresti sa explorezi locuri si lucruri minunate, care in urma cu putin timp pareau a tine de domeniul imaginarului. Si... daca tot esti pregatit sa pleci intr-o calatorie, alaturi de cine ai vrea sa mergi?

In regatul despre care vorbeam traiesc Regele Bogatas si Regina Prosperitate alaturi de cei doi copii, Maruntila si Bancnotila.

Maruntila, fiul cel mic al regelui si al reginei, se joaca cu toate jucariile din Regat. Ai putea spune ca joaca nu il ajuta cu nimic, dar de fapt, prin joaca lui, Maruntila verifica daca jucariile create sunt rezistente, daca se rup usor sau nu. Pentru munca depusa este recompensat cu galbeni.

Bancnotila, fratele lui Maruntila, alaturi de mama sa are grija de bunica lui bolnava.

Pentru ajutorul acordat la treburile casnice si el este recompensat zilnic, cu o bancnota.

Sa pornim la drum ! Tu ce valoare dai banilor primiti?

Ce vor face Maruntila si Bancnotila cu banii primiti? Sunt la fel de cumpatati in deciziile lor privind folosirea banilor de care dispun?

Daca vrei sa afli ce facea fiecare dintre cei doi copii cu banii, citeste mai departe povestea.

Nu stim cat de valoroasa este pentru tine fiecare moneda sau bancnota pe care o primesti, dar te asiguram ca vei avea multe de invatat din aceasta poveste daca urmaresti atent ce fac cei doi copii cu economiile lor.

Sa fii alaturi de un personaj sau altul inseamna sa intelegi ce inseamna nevoi, dorinte si hotararea de a stii ce vrei.

Se va schimba ceva in comportamentul celor doi pe masura ce vor creste? Devin ei mai responsabili si mai intelepti?

Raspunsul il gasiti pe masura ce continuati calatoria. Chiar nu e greu!

Cum viata este plina de provocari, ce poate sa apara spectaculos in povestea lui Maruntila sau Bancnotila?

Intr-o zi, un om in varsta, cu planuri mari, isi cauta un asociat. Ajunge si la cei doi frati. Cine va raspunde provocarii? Cum se vor descurca cei doi? Care sunt ingredientele pentru a reusi "preluarea" unui asemenea rol? Maruntila si Bancnotila vor realiza ceea ce si-au propus?

Daca sunteti curiosi veti descoperi citind!

Cine este cel mai bun?

Cum orice poveste are un final, si povestea noastra are unul.

Cand soseste vremea sa se casatoreasca cei doi frati incearca sa ajunga la inima fetei lui Avutie, al doilea om ca bogatie din Regat. Banuiti cine va castiga inima frumoasei fete, prietena lor? Prin ce incercari trebuie sa treaca pretendentii la mana fetei si cum se vor descurca? Descoperiti singuri!

Experientele lui Maruntila si Bancnotila va vor invata ca banii se castiga greu, cu multa munca si va vor ajuta sa decideti ca cine vreti sa fiti atunci cand veti creste mari si responsabilitatea se afla in mainile voastre.

In speranta ca v-am starnit interesul pentru o poveste ce poate fi a oricui, va invitam sa lecturati cartea "Maruntila si Bancnotila" scrisa de Roxana Bucur.

Noutati din domeniul educatiei financiare gasiti in Revista de educatie financiara sau in diverse articole pe http://www.finzoom.ro/articole/educatie/banii-intelesul-copiilor/educatie-financiara/.