Micul bancher al anului 2019 va fi desemnat in data de 17 mai 2019, cand va avea loc faza nationala a celei de a VI-a editii a concursului national de educatie financiara "Olimpiada Micilor Bancheri", organizata de catre Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE) in parteneriat ISJ Prahova. Concursul national de educatie financiara se desfasoara sub egida Protocolului de colaborare MEN-APPE nr.8813, respectiv nr.37 din 30 martie 2018. Editia din acest an se va desfasura in parteneriat cu Alpha Bank Romania, BCR, CEC Bank, Idea Bank, Mastercard si Noriel.

Competitia, organizata de sase ani consecutivi atrage de la un an la altul tot mai multi participanti, elevi si invatatori din toata tara. La editia din 2019 a Olimpiadei, s-au inscris 4.100 de elevi din 30 de judete si din Bucuresti, reprezentand aproximativ 10% din numarul total al elevilor din ciclul primar care studiaza in acest an scolar optionalul "Educatie financiara".

"Competitia de anul acesta a fost extrem de stransa si a indicat un nivel mare de interes si de pregatire. Numarul notelor maxime a fost atat de mare incat, pentru departajare, am fost nevoiti sa tragem la sorti participantii la faza nationala. Ultima medie intrata in concurs la editia din acest an a fost de 91.00 puncte, ceea ce inseamna un nivel de responsabilitate si precizie extraordinar din partea unor copii. Ne bucura cresterea calitatii concursului si ne dorim ca acest proiect sa fie imbratisat de cat mai multe cadre didactice pentru ca un elev informat este un viitor adult educat", a declarat prof. dr. Ligia Golosoiu, fondatorul Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.

La competitia finala de la Bucuresti, vor participa 122 de elevi, 60 de cadre didactice coordonatoare si 13 membri ai juriului care vor stabili castigatorii competitiei.

Ca si in anii trecuti, participantii si castigatorii Olimpiadei Micilor Bancheri vor fi rasplatiti cu premii si diplome in semn de recunoastere a eforturilor pe care elevii si dascalii le depun suplimentar la clasa si extrascolar.. "Anul acesta pe langa nivelul ridicat al cunostintelor, juriul a fost impresionat de combinatia dintre invatatura formala – scoala/exercitii si cea nonformala – proiectele depuse cu accent pe antreprenoriat. Va fi cea mai stransa competitie de pana acum, ceea ce ne bucura si ne obliga totodata sa continuam procesul de extindere a proiectului" a adaugat Ligia Golosoiu.

Sursa: APPE