Pentru elevii clasei intai B ai Scolii Gimnaziale nr 194 din Bucuresti, marti nu a fost doar o zi mohorata, ci o zi cu ploaie de zambete.

Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE) impreuna cu Alpha Bank au organizat o lectie de educatie financiara pentru copii, iar Paraluta, mascota Finzoom.ro a fost invitatul special al evenimentului.

Entuziasmul a fost cuvantul care descrie cel mai bine atmosfera din sala de clasa.


Fiecare om are o poveste, dar astazi nu a fost despre povestea vreunuia dintre noi, ci despre povestea banilor pe care cei mici au avut ocazia sa o descopere.

Citeste si: Povestea banilor

Elevii au fost antrenati in discutii pe baza filmuletului cu povestea banilor, iar curiozitatea de a savura noi informatii sau dorinta de implicare in a oferi raspunsuri au facut ca timpul sa treaca foarte repede.

In cadrul lectiei de educatie financiara cei mici au discutat despre nevoi si dorinte, si despre cheltuirea responsabila a banilor.

Momentul culminant al lectiei a fost atins cand micutii elevi au facut cunostinta cu Alexandra si Ionut, cele doua personaje ale jocului Kids - o afacere de succes.

De cele mai multe ori joaca este principala modalitate prin care cei mici pot asimila informatii financiare, care altfel ar fi mai greu de inteles.

Prin participarea activa a elevilor la cerintele impuse de joc, acestia au avut ocazia de a descoperi mistere.

Presarat cu notiuni elementare de educatie financiara, jocul i-a facut pe copii sa inteleaga ce inseamna sa fii antreprenor (cum sa obtina un credit pentru a-si deschide o afacere, sa gestioneze responsabil bugetul pentru a cumpara materiale, a plati chiria spatiului, salariile sau datoriile la banca).

Ligia Georgescu - Golosoiu, presedinte APPE: "Educatia prin joc este cea mai buna modalitate de a exersa capacitatea copiilor de a lua decizii, o parte importanta in viata fiecaruia. Jucandu-se, copiii pot sa-si dezvolte abilitati esentiale, creativitatea si gandirea logico-matematica, prin imbinarea formalului cu non-formalul si prin interdisciplinaritatea materiei de studiu. Invatand sa ia decizii intr-un mod distractiv, copiii devin mai responsabili cu banii pentru care ei muncesc sa ii obtina in cadrul jocului "Kids - o afacere de succes"."

Cu siguranta, ziua de 9 aprilie va fi una de neuitat pentru elevii clasei intai B. Ei au avut parte de o ora de educatie financiara altfel. Prin joc au dobandit cateva notiuni financiare si au fost foarte incantati.