De 100 de ani in lume si de 26 de ani in Romania, Junior Achievement ofera gratuit programe si proiecte educationale de educatie antreprenoriala, educatie financiara si orientare profesionala, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si comunitatea de afaceri. Profesorii pot implementa gratuit si in acest an scolar programele si proiectele Junior Achievement.

De ce ar alege un profesor sa predea la optional un program international?

1. Programe internationale gratuite, aprobate si recunoscute

Programele si proiectele Junior Achievement (JA) se bucura de recunoasterea a mii de profesori din intreaga tara si pot fi implementate gratuit la clasa. Curricula JA, permanent imbunatatita, cuprinde programe in limba romana de educatie antreprenoriala, educatie economica, educatie financiara, educatie pentru orientare profesionala si educatie STEM, dezvoltate conform nevoilor tinerilor si adaptate fiecarui nivel de invatamant, de la clasa 0 pana la clasa a XII-a si chiar universitate, in cazul programului de antreprenoriat. Toate programele includ metode si tehnici moderne de invatare learning by doing, project based si blended learning si se deruleaza cu ajutorul unor mijloace tehnologice moderne. Manualele si materialele sunt aprobate de Ministerul Educatiei.

2. Flexibilitate. Kit cu materiale complet, inclusiv certificate

Toate programele includ un kit complet, cu manuale pentru elevi, ghiduri pentru profesori, formulare de evaluare, fise pentru activitati, certificate pentru profesori si elevi, acces la platforma Learning Management System JA Inspire™, traininguri si consultanta pentru profesori. Junior Achievement ofera si o mare flexibilitate privind modul de implementare al acestor programe. Prin forma de implementare Curriculum la Decizia Scolii, elevii primesc gratuit manuale tiparite si studiaza saptamana de saptamana programul ales. Prin implementarea programelor ca activitati extracurriculare, cerc, scoala dupa scoala s.a. sau a proiectelor din Saptamana Scoala Altfel, clasa are la dispozitie resurse in format electronic si blended learning. Acestea sunt disponibile si pentru orele de Curriculum la Decizia Scolii.

3. Burse pentru elevi si profesori si resurse de finantare pentru scoli

Programele si proiectele Junior Achievement ofera acces la competitii si evenimente nationale si internationale, prin care elevii si profesorii pot beneficia de premii si burse, iar scolile de finantare. In ultimii ani, sute de elevi si profesori au fost beneficiari si zeci de institutii de invatamant castigatoare au reusit sa-si doteze si sa-si modernizeze laboratoarele cu fondurile obtinute, dar si sa efectueze o serie de lucrari pentru imbunatatirea bazelor didactice ale scolilor.

4. Acces la reteaua Junior Achievement

Cadrele didactice apreciaza in egala masura accesul la reteaua Junior Achievement. In functie de implicarea acestora in programe si proiecte, profesorii si elevii pot interactiona cu tineri din reteaua JA globala (40 de tari in Europa si peste 100 in lume).

Cum se pot inscrie scolile si profesorii?

Inscrierea la programele Junior Achievement este foarte usoara: profesorii interesati trebuie doar sa consulte brosura educationala, disponibila la https://jar.ro/brosura, sa isi deschida un cont de profesor pe platforma https://jaromania.org/hub, iar apoi, din cont, profesorii sa incheie, cu aprobarea scolii, un acord pentru implementarea programelor Junior Achievement. Odata semnat acest acord, programele devin disponibile imediat in contul de profesor, iar manualele tiparite ajung la clasa in cateva zile.

Asteptam inscrierile voastre la programele JA Romania!

Sursa: Junior Achievement